Това той коментира пред журналисти днес, като добави, че въпреки

...
Това той коментира пред журналисти днес, като добави, че въпреки
Коментари Харесай

Държавата Се Тресе След Това, Което Изстреля Вътрешният Министър Радев Преди Броени Минути!

Това той разяснява пред публицисти през днешния ден, като добави, че все пак е назначена инспекция, която ще бъде осъществена от Инспектората на Министерство на вътрешните работи.

Тя стана факт, откакто преди дни в медиите бе публикувано отворено писмо, подписано от 27 чиновници на Специализирания отряд за битка с тероризма. То бе адресирано до вицепремиера Красимир Каракачанов, вътрешния министър Валентин Радев и комисията по вътрешна сигурност в Народното събрание. В писмото 27-те барети упрекват командира на поделението Георги Гайков в непозволени назначения, напън и неприятно ръководство на спецотряда.

Валентин Радев уточни, че с част от недоволствата на баретите не е склонен. И поради това, че има метод казусът да бъде решен и по какъв начин е написано писмото на баретите, той позволи в него политически подтекст.

Кой е Георги Гайков?

Георги Гайков бе отпред на СОБТ при печалната интервенция в Лясковец. На 14 март 2014 година баретите пробваха да арестуват 53-годишния Петко Петков в дома му, след голям брой сигнали, че е въоръжен и заплашва деца в близкия учебен двор. Оказа се обаче, че мъжът ги чака с военен боеприпас. При последвалата престрелка почина командосът Емил Шарков, а петима негови сътрудници бяха ранени.

След случая Гайков бе уволнен, само че година по-късно бе върнат на работа като заместник-командир на СОБТ.

През март т.г. майката на Емил Шарков - Ваня Рибчева съобщи пред bTV, че некадърниците в Министерство на вътрешните работи са подвластни и комфортни.

" Георги Гайков, който беше уволнен тогава (бившият началник на СОБТ, б.р.), година по-късно е върнат като заместник-командир на отряда. И в този момент е на стартов интервал да чака пенсионирането на командира на отряда, с цел да се върне още веднъж пълководец ", сподели тогава Рибчева. И се оказа права.

В края на юни вътрешният министър Валентин Радев подписа заповед за пенсионирането на командира на СОБТ Кирил Димов и на негово място назначи Гайков.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР