Това е отново частичен локдаун. Така председателят на Българската асоциация

...
Това е отново частичен локдаун. Така председателят на Българската асоциация
Коментари Харесай

Алибегов: Предложението на доц. Кунчев е за частичен локдаун, готови сме за протест

Това е още веднъж непълен локдаун. Така ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов разяснява предлагането на основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев за нови ограничаващи ограничения по отношение на повишаването на инфектираните с COVID-19.

Темата беше коментирана на среща в Народното събрание на Българска социалистическа партия с туристическия отрасъл по отношение на актуализацията на държавния бюджет.

Алибегов уточни, че се предлага хотелите да обслужват единствено с румсървиз и работа на заведения на закрито на 50 % единствено против даване на имунизационен паспорт, което, по думите му, е и противоконституционно. Ако това се извърши, към 700-800 хиляди остават без работа и на улицата, разяснява той пред публицисти.

Алибегов означи, че нямат право да ревизират персонални данни на хората. " Когато дойдете в заведение, ние не можем да установим вашия документ, нямаме право да го желаеме, дали е същински, не е ли същински, дали сте имунизирани или не ", уточни Алибегов.

Ще протестираме, в случай че се наложи, съобщи пред публицисти ръководителят на Българската асоциация на заведенията. Този път целият туризъм е единен, и хотелиери, и ресторантьори. Така че ние сме декларирали протестна подготвеност, до два дни ще дадем една обща конференция в Българска телеграфна агенция, само че никога няма позволим това да се случи още веднъж, добави той.

Алибегов разяснява, че самият доцент Кунчев се е съгласил на среща с бизнеса и Министерството на здравеопазването, че мярката да се работи единствено с имунизирани в заведенията на закрито е неприложима в България сега при 18 % имунизация, от която повече от 50 % на 70+ хора, и в този момент го предлага като " следващ пиар ход ".

В момента сме единствената страна в Европа, която не подкрепя туристическия бизнес с нищо, разяснява Ричард Алибегов. От туристическия отрасъл показаха терзание, че даже при възможна актуализация на бюджета няма написани ограничения за хотелиерство и ресторантьорство и като цяло в бюджета няма планувани пари за антикризисни ограничения за затворени или лимитирани бизнеси, има единствено за мярката " 60 на 40 ", която е за заетите и единствено когато бизнесът работи.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР