Топ климатологът проф. Георги Рачев тегли чертата. Той даде юлската

...
Топ климатологът проф. Георги Рачев тегли чертата. Той даде юлската
Коментари Харесай

Георги Рачев тегли чертата! Кога идват горещниците?

Топ климатологът проф. Георги Рачев тегли чертата. Той даде юлската си прогноза за времето като ни даде обещание доста слънце и топла морска вода.

" Най-топлият месец стартира, ще бъде хубаво и топло, в Западна България малко дъждовно ”, сподели специалистът. Предполагам, че студеният фронт ще окаже въздействие в събота и неделя, добави той в изявление за bTV.
-->
" Вчера си беше много хладно, температурите паднаха и с дъжда и вятъра стана по-студено. По морето хората не трябва да се плашат, водата е топла. Днес и на следващия ден ще има доста слънце ", предвижда още той.

В събота 28 градуса в София, което е супер. След това в сряда - нещо дребно ни чака, постоянно едно мислено в София, сподели още той.

40-41 градуса, по забавното е, че част от горските пожари доближиха до Франция, само че те по никакъв метод няма да окажат въздействие на въздуха там, успокои Рачев.

След посрещането на Джулай морнинг в събота времето ще е най-вече слънчево и по-топло. Следобед и през нощта против неделя чакаме да превали и прегърми над Западна България.

В неделя - слънчево и горещо време в Източна България, а над Западна и Централна - краткотрайни дъждове с гръмотевици и заплаха от градушки.

Тогава и в понеделник - 3 юли, се чака през страната да премине по-студен атмосферен фронт. На доста места в страната ще има краткотрайни, интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Подобни са изгледите и за идващите 2-3 дни.

Към 7 и 8 юли облаците най-сетне ще правят отстъпка място на Слънцето! Най-вече над планинските региони има възможност за краткотрайни дъждове. След това прогнозата е въздушната маса над страната още веднъж да бъде неустойчива.

Между 9 и 11 юли се покачва вероятността за превалявания. На места те ще са обилни като количество, с гръмотевични стихии и условия за градушки. През този интервал изгледите са и за релативно намаляване на температурите, в това число и в западните области. Максималните стойности в по-голямата част от страната ще са сред 26 и 29 градуса.

Неделя и понеделник времето ще бъде малко неясно. Типично за юли месец е да усетим дъха на Сахара. Време е за тропически нощи и за море ", уточни още проф. Рачев.

" Слънцето е закачено и няма махане. В Русе климатът е типично континентален, там летата са тежки, а зимите-много студени. В Плевен в неделя ще има превалявания, едвам освежат въздуха и температурите ще паднат до 28 градуса.

През месеца междинната температура в България ще бъде 24.5 градуса съгласно американците, а европейците дават с 1-2 градуса повече. Вървим към по-големи превалявания. Чака ни топло, обикновено юлско време, чакаме горещниците с повече превалявания, чакаме съвършена зърнена годишна продукция ", заключи климатологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР