Току-що завърши съветът по сигурността. Бяха разгледани 3 точни, актуални

...
Току-що завърши съветът по сигурността. Бяха разгледани 3 точни, актуални
Коментари Харесай

Денков: Не следва да се притесняваме за сигурността ни

Току-що приключи съветът по сигурността . Бяха прегледани 3 точни, настоящи и нови отчети, като на тази точна бе разисквано дали подхванатите все още ограничения са съответни, на което отговорът е " да ".

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министър председателят Николай Денков. Причината за съвещанието, събрало шефовете на службите и държавните мъже - обстановката в Израел и заплахите за България, произхождащи от нея.

" Имаме подготвеност при смяна на обстановката да се реагира относително бързо , само че все още не се постановат нови ограничения. Във втората точка бе прегледан годишният отчет по повод най положението на националната сигурност ", сподели Денков.

Няма активиране на " Хизбула " в Ливан , т.е. не се постанова евакуация на български жители, добави той.

Не се постанова повишение на равнището на риск на обекти като гари и летища, което все още е.

" В момента текат совалки на най-високо равнище, т.е. рисковете от всеки един вид да се случи ги има, само че това зависи от резултата от извършените договаряния. Има заплаха от внезапна ескалация, приказва сме и на този вид ", добави министър председателят Денков.
 Ако има опасност, Румен Радев ще свика КСНС
Ако има опасност, Румен Радев ще свика КСНС

Партиите, които напират да трансформират Конституцията, нямат моралната легитимност

Припомняме, че през днешния ден  на партията си да внесе втори избор на съмнение към държавното управление на Денков/Габриел, който да бъде по тематиката за сигурността. На този стадий имат кардиналното единодушие на " ИТН " и " Възраждане ", само се чака единодушие от " Възраждане " вотът да се преглежда преди локалните избори. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР