Токсичното отравяне с пестициди на река Марица ще дава отражение

...
Токсичното отравяне с пестициди на река Марица ще дава отражение
Коментари Харесай

Екологична катастрофа! Марица ще се възстановява 6 месеца

Токсичното отравяне с пестициди на река Марица ще дава отражение върху флората и фауната в идващите 6 месеца, съобщи Марин Маринов от Басейнова дирекция. Той бе участник в срещата при регионалния шеф Дани Каназирева, на която бяха систематизирани данните от отравянето.

Бе обявено, че към този момент няма замърсяване на реката, само че занапред ще се правят оценка вредите. Това, което са дали резултатите от анализите на водата е, че тя е била нечиста с три типа пестициди, които са употребявани за растителна отбрана. Пестицидите са били в опаковките на предприятието „ Екоинвест”, които са обработвали отпадъците, заяви trafficnews.bg.

Замърсяване с цианид, олово и други тежки токсични детайли изрично няма, изясни Маринов. Водата е била изследвана по 86 индикатора. Превишаване на стойностите са били засечени и в 5 индустриални замърсители, само че би трябвало да се изчакат резултатите вторичните проби, които ще бъдат подготвени до края на седмицата. Освен пестицидите е било открито, че има замърсяване и с алуминий и манган, само че не може да се каже дали това има връзка с измирането на рибата. Причината е, че разнообразни предприятия от време на време изпускат сходен вид замърсители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР