Валежите и температурните инверсии дават възможност на природата да се

...
Валежите и температурните инверсии дават възможност на природата да се
Коментари Харесай

Паркът за мечки край Белица все още не е отворен за посетители

Валежите и температурните инверсии дават опция на природата да се развива бързо, за две седмици тревата набъбна, дърветата започнаха да се развиват, а мечките от своя страна напролет извънредно обичат да си похапват свежа трева, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Парка за мечки край Белица Димитър Иванов. Той означи, че в парка тревата не е в същото обилие, каквато е в дивата природа, само че въпреки всичко има задоволително за жителите, които в този сезон хапват и свежите пъпки на първите листа на буковите дървета. В допълнение за мечките се обезпечава и огромно количество маруля, както и доста зеленчуци. 

В парка сега гледачите се грижат за 16 мечки, като най-младите са на към седем години, а най-възрастните – на над 30. Паркът край Белица, обаче, към момента не е отворил порти за гости, защото е почнал план на Община Белица за създаване на пътя, който свързва асфалтовия път с този, който води до входа и осведомителния център на парка, сподели още Димитър Иванов. 

В момента текат ремонтни действия и в самия парк, инициирани от управата му. С тях се планува напълно да се обнови осведомителният център, а експозиция ще споделя главно за танцуващите мечки – проблем, с решаването на който бяха ангажирани Фондация „ Четири лапи “, взаимно с Фондация „ Бриджит Бардо “, а своя дом, непосредствен до природата, откриха редица танцуващи мечки освен от България, само че и от други балкански страни.

Това дава и една по-голяма концепция по отношение на активността на парка и каква е тя в бъдеще, тъй като танцуващите мечки бяха единствено един образец за потреблението на диви животни за развлечение, уточни Димитър Иванов. Паркът към този момент приема животни, които са в неволя, изключително употребявани за развлечение. 

Надявам се, че експозицията ще усъвършенства преживяването на хората в парка, ще даде повече информация за това, което се опитваме да променим в света, както и че ще се припознаят ненапълно и надлежно ще се причислят към нашата идея по отношение на тази смяна, уточни още шефът на мечия парк.

Новостите ще са ориентирани и към дребните гости, като са планувани разнообразни способи, с които да се срещнат с разнообразни аспекти от живота на кафявата мечка и в частност на жителите на парка. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР