То е предназначено за събиране на информация за интересите и

...
То е предназначено за събиране на информация за интересите и
Коментари Харесай

Телевизорите ни следят!

То е предопределено за събиране на информация за ползите и желанията на хората е конфигурирано на 14,4 милиона смарт тв приемници


Програмата, която събира данни за телевизионните фенове, е вградена в обособени модели на „ умните тв приемници ” от марките Sony, Sharp и Phillips. Първоначално софтуерът е основан, с цел да предлага на хората излъчвания и филми, базирайки се на техните ползи и желания. Но следствие на публицисти на New York Times демонстрира, че програмата има доста по-големи „ компетенции ” в домовете ни. Тя улавя Wi-Fi връзката и по този начин узнава какво търсите в интернет. Нищо не може да се скрие от хитрата стратегия: нито моделите на устроствата ви, нито политическите ви желания, нито настоящото ви местонахождение (ако не сте си у дома).

При това Samba TV не лъже никого. Съгласявайки се на инсталирането на проследяващ програмен продукт, хората просто не дочитат потребителското споразумение до дъно – има си хас, това са 6500 думи. А там много размито се показва, че Samba TV ще „ търси за вашите устройства екскпузивно наличие и неповторими оферти ”.

Според Ешвин Навин – изпълнителен шеф на Samba TV, потребителското споразумение е формирано безусловно транспарантно. „ Ние искрено разкриваме правилото на работа на нашата стратегия – тя просто събира информация от екрана и дава рекомендации. И напълно осведомяваме потребителите си за какво и каква информация събираме ”, прибавя Навин.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР