Тези питателни и лесни високопротеинови закуски ще ви заситят и

...
Тези питателни и лесни високопротеинови закуски ще ви заситят и
Коментари Харесай

9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

Тези питателни и лесни високопротеинови закуски ще ви заситят и ще дадат сила за целия ден. Колко е дневната доза протеин за неспортуващите хора? За кг телесно тегло 0,8-1 г протеин, а за тези, които вършат силови тренировки, дневаната доза протеин е 1,5-2 г протеин на кг телесно тегло.

Протеинът е най-важното хранително вещество за организма. Той взе участие в създаване на клетките и тъканите. Подпомага хормоналния баланс и работата на мускулите.

Храни, които са източник на протеини са прясно мляко, кисело мляко, яйца, пуешко месо, морски блага, грах, телешко, леща, бадеми.

Отделете заран единствено 10 минути и ще хапнете вкусно ягодово парфе, смути, омлет със спанак и малини. Включете протеинови детайли и в своята закуска. В състава на тези закуски се  включват мляко, кефир, яйца, банан, малини, които поддържат здравето на храносмилателната система и са доста потребни за стомаха.

Тук ще ви представим бързи, здравословни закуски за 10 минути.

Ето 9 предписания за високопротеинови закуски за 10 минути:

1 Бъркани яйца със спанак и малини

Една добра закуска за намаляване. Имате бъркани яйца, богати на протеини, обилие на хранителни субстанции в спанака, филийка пълнозърнест изгорял самун и малините, които са суперхрана. Протеините и фибрите ви оказват помощ да се заситите за дълго време.

 9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

2 Парфе с ягоди и кисело мляко

Една от здравословните закуски с ягоди. Съчетава пресни плодове, гръцко кисело мляко и хрупкава гранола. Сложете парфето в буркан за лесна и бърза закуска в придвижване, когато бързате.

 9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

3 Бананово смути от спанак и фъстъчено масло

Банан и фъстъчено масло е превъзходна композиция! Класика. А в добавка на кефир или кисело мляко, богато на пробиотици, се трансформира в елексир. Чудно бананово смути, което ви обогатява с порция зеленчуци като го смесите със, който ще усъвършенства усета му.

 9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

4 Бъркани яйца със зеленчуци

Как да употребявате всички зеленчуци в хладилника? Накълцайте всички зеленчуци, които имате на разположение, разбъркайте с яйцата и имате подготвена идеална, здравословна закуска, която ще ви засити до идващото хранене.

5 Шоколадово-бананово протеиново смути

Една от най-вкусните закуски. Шоколад и банан – съвършена композиция! В този коктейл влиза и варена алена леща, която го обогатява с протеини. За да превърнете този коктейл във веган напитка, използвайте неподсладено кокосово или бадемово мляко, вместо нормално прясно мляко.

 9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

6 Кисело мляко с боровинки и мед

Лесна и бърза композиция от гръцко кисело мляко и боровинки с добавена наслада от скъпия мед. Това е съвършен баланс от протеини и фибри за повече сила и мощ.

 9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

7 Смути с акай в купа

За всички, които заран желаят по-интересно смути, пробвайте да приготвите здравословно смути в купа. Акай са дребни плодчета, които наподобяват на боровинки, лилави на цвят. Смутито е доста гъсто и може да се яде с лъжица, като може да добавите малини, мюсли, кокос и чиа. Съвършена закуска, богата на усети.

8 Тост с нахут и кейл

Пригответе тази чудна рецепта от здравословен тост с нахут, кейл и фета за вкусна закуска. Кейл е суперхрана, която се употребява за подготвяне на супи, салати, смутита, закуски.

9 Смути с горски плодове и кефир

За да превърнете вашите закуски в протеинова бомба, прибавете кефир към вашето смути. Може да го приготвите с ядково мляко и всички горски плодове, които са ви обичани и обичате.

 9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

Опитайте някоя от тези предписания в домашни условия и започнете деня с усмивка и прохлада. Обърнете внимание на здравето на стомаха си с тези питателни и вкусни смутита. Изключително потребните кефир, мляко, горски плодове ще оказват помощ да заздравите вашето храносмилане.

Независимо от вашето въодушевление, пробвайте да приготвите тези лесни 10 минутни закуски, които са превъзходен старт на деня. Тези предписания ще задоволят вашия усет и са идеални за приготване, когато бързате заран. Ще имате една засищаща, здравословна, лека и свежа закуска всеки ден.

 9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР