Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите. Вярно,

...
Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите. Вярно,
Коментари Харесай

Морето ни е чисто, но проблемът с липсата на кадри остава


Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите. Вярно, че нашият туризъм се развива в изискванията на огромна конкуренция със съседите ни от Гърция и Турция, само че нашия туристически артикул има своята уникалност. Тук си е нашето място, нашата страст, тук е прелестно. Българите са добре пристигнали на нашето Черноморие. Това съобщи в ефира на bTV от к.к. " Слънчев бряг " служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Относно това какви цени да чакаме по родното море тази година, министър Милошев акцентира, че това е въпрос на комерсиална политика и няма по какъв начин страната да се меси или да постанова регулация.

Той уточни още, че цената на шезлонга и чадърите са закрепени съгласно концесионните контракти и договорите за наем. Освен българите, отрасловият министър уточни, че н ай-много летовници чакаме от Румъния, Полша, Англия, Чехия, Германия и даже Израел , макар спора в Близкия изток.
 Румен Радев желае старания от страната за привличане на туристи с качествени услуги
Румен Радев желае старания от страната за привличане на туристи с качествени услуги

Президентът участва на откриването на летния сезон в Несебър

Министърът призна, че има компликации и една от тях е неналичието на медицински експерти. Според него сегашните концесионери и наематели към този момент са в заварено състояние по остарялата разпоредба. " Надявам се да има положително решение до края на май, с цел да продължи сезонът по регулацията за водно-спасителна разпоредба ", добави Милошев. Особеното е, че усложненията идват от липса на фрагменти.

Той обаче открои главният проблем за сектора, който си остава острата липса на фрагменти. Огромният проблем с фрагментите си остава. Това, че пазарът ни има потребност от служащи от трети страни, не е каприз, а нужда , сподели Евтим Милошев.

23 сини флага за плажове у нас тази годин а е самопризнание за чистотата на нашето море. В умозаключение Евтим Милошев уточни, че водата ни е чиста и моли да спрем " да си измисляме проблеми, които не съществуват ".
 България без добър бранд не може да приказва за мощен летен сезон
България без добър бранд не може да приказва за мощен летен сезон

Не е реализиран капацитетът на страната ни за целогодишен туризъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР