Има рецепта за бульон, богат на колаген и протеини, който

...
Има рецепта за бульон, богат на колаген и протеини, който
Коментари Харесай

Вълшебният бульон, който намалява възпалението и ни помага да отслабнем

Има рецепта за бульон, богат на колаген и протеини, който подкрепя храносмилателната система, усъвършенства типа на кожата и контролира кръвната захар. Вижте по какъв начин да си приготвите този изобилен, доста засищащ и противовъзпалителен бульон

Бульоните са известен избор при диети за намаляване заради ниското им наличие на калории и способността да обезпечат задоволеност. Тези бульони са известни със способността си да оказват помощ за филтриране на тялото, елиминиране на токсините и ненужните течности. Освен това бульоните са отличен източник на витамини и минерали, което ги прави доста здравословен вид за тези, които желаят да отслабнат.

Днес желаеме да ви разкажем за един домакински и противовъзпалителен бульон, който е доста елементарен за подготвяне и с малко съставки, който ще ви помогне да подобрите храносмилането си, да премахнете токсините от тялото, да регулирате кръвната захар, да подобрите външния тип на кожата си и като бонус – предизвиква на загуба на тегло.

Вълшебният бульон, който понижава възпалението и ни оказва помощ да отслабнем

 

КАКВО Е ПОЧИСТВАЩ И ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛЕН БУЛЬОН?

Почистващите и противовъзпалителните бульони нормално се вършат от зеленчуци и подправки, което ги прави доста питателни и лесни за мелене от тялото. Но също по този начин е всекидневно да се прибавят съставки и храни, богати на протеини, с цел да се усили потреблението на съществени хранителни субстанции и да се задейства метаболизма.

Тези бульони могат да оказват помощ за понижаване на възпалението, възстановяване на храносмилането, понижаване на холестерола и високите триглицериди. Те са доста добър вид при леки диети, чиято цел е да отслабнете, защото като се изключи че са формирани от огромно многообразие от свежи и здравословни съставки, те ни защищават от похапване сред храненията или преяждане с помощта на засищащия им резултат.

 

КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ БОГАТ НА КОЛАГЕН ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛЕН БУЛЬОН?

 Вълшебният бульон Вълшебният бульон

Един от най -добрите бульони за включване в диета за намаляване, като да вземем за пример в добре познатото от време на време недояждане, е този, подготвен от пилешки кости, богат на скотски протеин и един от най- положителните източници на колаген.

Това е бульон, богат на калций и други хранителни субстанции, потребни за здравето на костите, който също оказва помощ за възстановяване на храносмилането, укрепва имунната система и предизвиква здравето на ставите, прочут също като обичаен домакински лек, употребен от години за битка с заболявания като настинки или храносмилателни проблеми.

 

КАКВО Е ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН И ЗА КАКВО СЛУЖИ?

 Вълшебният бульон Вълшебният бульон

Костният бульон е чорба с пречистващи и противовъзпалителни свойства, стига да е част от общ уравновесен хранителен проект и в верни дози. За да бъде ефикасен и доста засищащ и здравословен, целесъобразно е да го приготвите с кости и съединителна тъкан от пасищно пилешко, защото токсините могат да се натрупат доста елементарно в костите. Добавят се вода, билки, подправки и от време на време зеленчуци, с цел да се придаде повече усет.

Когато готвите кости, съдържащият се в тях колаген става превъзходен съдружник за здравето на кожата и косата и протеин, прочут като желатин. Този желатин съдържа аминокиселини, които предизвикват здравето на ставите, което спомага за укрепването на съединителната тъкан. В допълнение, костният бульон е богат на глицин и глутамин, аминокиселини, които оказват помощ за поддържане на салдото на чревната флора, предотвратявайки диария и запек.

 

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ПИЛЕШКИЯ КОСТЕН БУЛЬОН?

Ползите от бульона от пилешки кости са многочислени, стига да е изработен с верните съставки и да се приема подобаващото количество. Това са най-забележителните:

ТОЙ Е ЕНЕРГИЧЕН И ЗАСИЩАЩ

Костният бульон ни разрешава да направляваме апетита си с помощта на огромното количество съществени субстанции, които съдържа, изключително минерали, които минават от костите в бульона. Ето за какво е толкоз потребен при диети за намаляване, защото засищащият му резултат ще ни помогне да понижим количеството храна и калории денем, в случай че го одобряваме като компаньон или като само хранене.

ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА КОЖАТА

Бульонът от пилешки кости усъвършенства вътрешната лигавица, т.е. лигавицата на червата; както и здравето на външното покритие, с помощта на богатия му принос на колаген.

 

ПОДОБРЯВА ХРАНОСМИЛАНЕТО И НАМАЛЯВА ВЪЗПАЛЕНИЕТО
Аминокиселините в колагена оказват помощ за възобновяване на чревната стена и понижават признаците на редовно инфектиране, съгласно изследване, оповестено в научното списание „ American College of Chest Physicians “.

Освен това бульонът от пилешки кости съдържа глицин, който „ подтиква производството на солна киселина, която е от значително значение за положителното храносмилане и за попречване на разпространяването на микроби като SIBO.

ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА КОСТИТЕ

Благодарение на количеството колаген и калций в пилешките кости, нашите кости и стави могат да бъдат потребни по този метод и даже да ни оказват помощ в битката с болките в ставите.

РЕГУЛИРА КРЪВНАТА ЗАХАР

Глицинът, аминокиселина, присъстваща изключително в костния бульон, взе участие в производството на глюкоза в черния дроб и затова в регулирането на кръвната глюкоза.

ПОМАГА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ДА ЗАСПИТЕ И ПОДОБРЯВА НАСТРОЕНИЕТО Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС)

Глицинът е инхибиторен невротрансмитер, който понижава тревогата, провокира положение на мира и усъвършенства съня, съгласно разбор, оповестен в научното списание „ Сън и биологични ритми “, заради което доста хора след консумация на пилешки костен бульон постоянно настояват, че са забелязали възстановяване на качеството на съня и настроението им.

 

КОГА ДА ПИЕМ БУЛЬОН ОТ ПИЛЕШКИ КОСТИ?
Идеалното е да изпиете чаша пилешки костен бульон преди главните хранения – и сред храненията, в случай че се чувствате гладни –, без да забравяте, че останалата част от вашата диета също би трябвало да е здравословна и уравновесена: плодове, зеленчуци, протеини, фибри, бобови растения и така нататък

Можете да приемате 1 чаша бульон от пилешки кости дневно. Ако задачата ви е да отслабнете, целесъобразно е да го разделите на две порции, една преди обяд и една на вечеря, с цел да се възползвате от всичките му преимущества и да усетите оня изобилен резултат, който ще направи ястията ви по-малко засищащи и затова ще съдържа по-малко калории.

 

КАК съдебна експертиза ПРАВИ БУЛЬОН ОТ ПИЛЕШКИ КОСТИ?

За да получите цялостната гама от хранителни субстанции от пилешките кости, идеалното е да ги готвите за най-малко 24 часа на постепенно готвене. За да приготвите естествен бульон от пилешки кости, ще ви би трябвало:

– Пилешки кости и месо с кожа, пасищни или био.
– Зеленчуци като целина, моркови, ряпа и други
– Вода, сол, ябълков оцет и подправки на усет.
– Уред за постепенно готвене или елементарна тенджера.

Стъпките, които би трябвало да следвате са:

Кокалите се пекат към 30 минути на ниска температура.
Нарежете зеленчуците, сложете всички съставки в тенджера с вода и варете на слаб огън (за предпочитане 24 часа).
Оставете да изстине и отстранете костите и зеленчуците.
Изсипете в стъклени буркани и загрейте бульона, преди да го изпиете или да го употребявате в други предписания.

КОЛКО ДЪЛГО ИЗДЪРЖА КОСТНИЯТ БУЛЬОН В ХЛАДИЛНИКА?

Костният бульон може да се съхранява в ледник четири или пет дни. Ако имате останки, които не можете да употребявате в границите на този интервал, можете да ги замразите, с цел да ги консумирате по друго време.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР