Тежка нощ в Украйна - местните власти съобщават за ракетен

...
Тежка нощ в Украйна - местните власти съобщават за ракетен
Коментари Харесай

Ракетен обстрел и експлозии в Донецка и Луганска област

Тежка нощ в Украйна - локалните управляващи оповестяват за ракетен обстрел и детонации в Донецка и Луганска област. Въпреки това за миналите 24 часа съветските сили не са напреднали доста.

За масиран ракетен обстрел се оповестява и в южните елементи на Украйна. Сражения се водят в региона на Николаев - стратегически град по пътя към Одеса.

Вицепремиерът на Украйна - Ирина Верещук, прикани жителите да изоставен окупираните от Русия Херсон и Запорожие.

Според анализатори това значи, че Киев готви контраатаки в региона. Руската страна заяви за няколко атакувани от украинските сили квартали в Донецк.

В среднощното си послание президентът Володимир Зеленски сподели, че страната му ще се оправи с руснаците единствено благодарение на съвременни оръжия.

" Бруталните офанзиви на съветската артилерия в Донбас не стопират и за ден - Славянск, Бахмут, Авдеевка. Можеш да спреш такива терористични дейности единствено с съвременни, прецизни и мощни оръжия. И желая да благодаря на Съединените щати за решението на обезпечат на Украйна нов пакет военна помощ на стойност 400 милиона $ ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР