Украинският президент Володмир Зеленски отмени всичките си задгранични пътувания заради

...
Украинският президент Володмир Зеленски отмени всичките си задгранични пътувания заради
Коментари Харесай

Блинкен обеща нови 2 млрд. долара за Украйна, хиляди се евакуират от Харковска област

Украинският президент Володмир Зеленски анулира всичките си задгранични пътувания поради офанзивата на съветската войска към втория по величина град в страната - Харков. 8 хиляди души бяха евакуирани през днешния ден от Харковска област. Киев оповестява, че съветските сили са отблъснати отчасти от град Вовчанск. Руската войска твърди, че е открила надзор върху още две села в Харковска област и едно в Запорожка. Преди да напусне през днешния ден Киев държавният секретар Антъни Блинкен разгласи в Киев, че Украйна ще получи още 2 милиарда $ военна помощ.
Активни бойни дейности се водят в северната и северозападна част на Вовчанск, оповестява украинската войска. Отблъснати са 18 съветски офанзиви.

" Тук сме, евакураме хора и оказваме помощ на всички. Ситуацията във Вовчанск е извънредно сложна. Врагът удържа позициите си по улиците, тъй че, апелирам ви, евакуирайте се ", приканва Олексий Харкивски - полицейски патрул от Вовчанск.

Снощи украинските сили се изтеглиха към по-изгодни позиции в два региона на Харковска област. А през днешния ден съветската войска твърди, че подразделения от съветската войскова група " Север " са завладяли селищата Глибоке и Лукянци в Харковска област и са напреднали " надълбоко във вражеската защита ".

" Нашата армия по всички посоки, непрекъснато, всеки ден, усъвършенства позициите си! ", съобщи съветският президент Владимир Путин.

Москва предприе изнанедваща огромна сухопъптна атака към Харковска област в петък в опит да превземе позиции, до момента в който Киев чака дълго бавената военна помощ от Съединените щати.

" Военната помощ пътува към Украйна. Всъщност, част от нея към този момент е доставена. Но през днешния ден желая да прибавя, че предоставяме в допълнение 2 милиарда $ военно финансиране за Украйна и те ще бъдат вложени в първия по типа си фонд за защита ", съобщи Антъни Блинкен - държавен секретар на Съединени американски щати.

Снимки: БГНЕС



Новината пристигна след диалози сред Антъни Блинкен и украинския външен министър Дмитро Кулеба. Двамата са разискали и даване на системи за противовъздушна защита. Спешно са изпратени и муниции, бронирани машини, ракети и средства за противовъздушна защита. Москва разгласи, че ще третира всички задгранични наемници и задгранични оръжия, изпратени в Украйна, като законни военни цели.

" Очевидно е, че Съединените щати не престават да извиват ръцете на своите по този начин наречени съдружници и упорстват те да изпълнят неотложно поставените им задания. Ще ги разочароваме, само че няма въоръжение, което да избави режима на Зеленски от провал. Всяка военна техника, предоставена на Украйна, ще бъде унищожена ", съобщи Мария Захарова - представител на Министерство на външните работи на Русия.

В рамките на визитата в Киев Антъни Блинкен се опита да изпрати обръщение за вяра и излезе на сцената на киевски бар, с цел да свири на китара.

Изпълнението беше посрещнато с рецензии от украинци, които го дефинираха като " несвоевременно ", до момента в който бойците умират на фронта.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР