Украинският президент Володимир Зеленски призова президента на САЩ Джо Байдън

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Зеленски с призив към лидерите на САЩ и Китай

Украинският президент Володимир Зеленски прикани президента на Съединени американски щати Джо Байдън и президента на Китай Си Дзинпин да участват на мирна среща на върха в Швейцария идващия месец. Конференцията за войната в Украйна ще се организира в Люцерн на 15-16 юни. Швейцарското държавно управление заяви, че е поканило 160 делегации, само че Русия няма да участва. Зеленски съобщи, че над 80 страни са удостоверили, че вземат участие във форума.



Вижте цялото послание на президента на Украйна Володимир Зеленски:

" Всички знаем с кого си имаме работа. Русия се ръководи от хора, които желаят да трансфорат в норма изгарянето на живот, унищожаването на градове и села, разделянето на народите и заличаването на националните граници с война. Няма нация, която да спре такава война единствено със личните си старания. Необходимо е присъединяване на международни водачи. "

" Сега съм в Харков. Този град е в източната част на Украйна и, за жалост, е доста покрай съветската граница. Какво значи това за Харков? Трета година на непрекъснат гнет. Повече от милион души в този град. И всяка нощ, всеки ден съветската войска обстрелва града. Най-вече – с ракети С-300. Това са ракети за Противовъздушна отбрана, употребявани от Русия за гнет на земята. Сега в Харков няма нито един квартал на града и нито една улица, които да не са потърпевши от този непрекъснат тормоз. Сега Русия добави и удари с управляеми авиационни бомби. Руската авиация се доближава до границата на страната ни и изстрелва тези бомби тъкмо върху града. Това е оръжие за безсистемно поразяване. И всеки човек във всеки град по света - от Сао Пауло до Харбин - го възприема по същия метод - като гнет. Както и сходни удари на Русия по стотици други наши градове и села. Някои от тях, където в миналото е кипял живот, в този момент просто са изпепелени, и там не е останал нито един гражданин. Изгорената празнина е най-ужасното следствие от войната. Война, която ние в Украйна не искахме. Която не сме предизвикали. И в която Украйна се пази от опитите на русия да заграби нашите запаси и територии и да унищожи националната ни еднаквост. И светът го вижда. "

" Зад мен има книги, изгорени от удара на съветски ракети. Това беше едно от най-големите издателства в Украйна. Тук имаше ранени хора. За страдание има починали. Температурата на горене тук не съумя да доближи 451 градуса по Фаренхайт. Но тъкмо това желаят и желаят съветските водачи – още по-високи температури. И освен на суверенната територия на Украйна. Русия заплашва съвсем всички прилежащи страни. Русия е единствената страна, която е завзела атомна електроцентрала и намерено я употребява за радиационно изнудване. Няма нищо, което да не се трансформира в оръжие за Русия - в това число гладът, и тъкмо това почувства светът, когато Украйна претърпя съветската морска обсада. Русия е единственият източник на експанзия и непрекъснато се пробва да разшири войната. Точно в този момент, тези дни, ние се пазиме 60 километра североизточно от това място против следващия опит за съветска атака. Русия се готви за опити за настъпателни дейности, а на 90 километра отсам на северозапад - друга група войски се събира покрай нашата граница. Този, който прави всичко това, не желае мир. "

" Иска ли Русия разговор? Украйна има най-големия в света опит с машинация от страна на русия по време на договаряния... Измама, която по-специално бе прикритие на Русия за подготовката на тази война. И тъкмо по тази причина са нужни световни старания – Среща на върха за мир с присъединяване на водачите, които Русия няма да може да излъже. Среща на върха, която ще покаже кой в ​​света в действителност желае да постави завършек на войната, а не просто да изиска преустановяване на огъня, което неизбежно ще бъде нарушено от съветски ракети и артилерия, както беше десетки, десетки пъти преди... "

" Съвместно с Швейцария приготвяме такава среща на върха. Започва на 15 юни. Повече от 80 страни потвърдиха своето присъединяване. И ние продължаваме да работим с водачите, като ги каним да се причислят към срещата на върха. Благодаря на всички, които в действителност оказват помощ да наближат този мир. И аз се обръщам към международните водачи, които към момента са настрана от световните старания по подготовката на Срещата на върха за световния мир - към президента Байдън, водачът на Съединените щати, и към президента Си, водачът на Китай. Ние не желаеме Уставът на Организация на обединените нации да бъде изгорял... изгорял тъкмо като тези книги. И се надявам, че и вие не желаете. Моля, проявете своето водачество в наближаването на мира – същинския мир, а не просто пауза сред ударите. Усилията на световното болшинство са най-хубавата гаранция, че всички задължения ще бъдат изпълнени. Моля ви, подкрепете Срещата на върха за мир с вашето персонално водачество и присъединяване. "

" За всички нас ще бъде наслаждение да установим мир. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР