За всички нас ще бъде удоволствие да установим мир, заявява

...
За всички нас ще бъде удоволствие да установим мир, заявява
Коментари Харесай

Зеленски за пръв път проговори за мир, иска среща с Русия

За всички нас ще бъде наслаждение да установим мир, декларира украинският президент

„ Иска ли Русия разговор? Украйна има най-големия в света опит с машинация от страна на Русия по време на договаряния. Измама, която по-специално бе прикритие на Русия за подготовката на тази война. И тъкмо по тази причина са нужни световни старания –  Среща на върха за мир  с присъединяване на водачите, които Русия няма да може да излъже. Съвместно с Швейцария приготвяме такава среща на върха. Започва на 15 юни. За всички нас ще бъде наслаждение да установим мир. “ Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в свое послание от Харков, записано по време на работно пътешестване на 24 май 2024 година, публикувано от украинската страна и представено от Ройтерс и Скай Нюз.

По думите на Зеленски повече от 80 страни са удостоверили своето присъединяване в срещата.

„ И ние продължаваме да работим с водачите, като ги каним да се причислят към срещата на върха. Благодаря на всички, които в действителност оказват помощ да наближат този мир. И аз се обръщам към международните водачи, които към момента са настрана от световните старания по подготовката на Срещата на върха за световния мир – към президента Байдън, водачът на Съединените щати, и към президента Си, водачът на Китай. Ние не желаеме Уставът на Организация на обединените нации да бъде изгорял... изгорял тъкмо като тези книги. И се надявам, че и вие не желаете. Моля, проявете своето водачество в наближаването на мира – същинския мир, а не просто пауза сред ударите “, прикани Володимир Зеленски. 

Във видеото президентът на Украйна се вижда вътре в разрушената печатница „ Фактор-Друк “, където се намира печатната продукция на украинското издателство „ Виват “. Съоръжението беше разрушено вследствие на съветски въздушен удар по Харков на 23 май, при който седем души са убити, а други 21 са ранени.  Няма нация, която да спре такава война единствено със личните си старания.  Необходимо е присъединяване на международни водачи, акцентира украинският водач.   По думите му напъните на световното болшинство са най-хубавата гаранция, че всички задължения ще бъдат изпълнени.

„ Моля ви, подкрепете Срещата на върха за мир с вашето персонално водачество и присъединяване. Среща на върха, която ще покаже кой в ​​света в действителност желае да постави завършек на войната, а не просто да изиска преустановяване на огъня, което неизбежно ще бъде нарушено от съветски ракети и артилерия, както беше десетки, десетки пъти преди “, споделя още в изказването си Зеленски.

„ Всички знаем с кого си имаме работа. Русия се ръководи от хора, които желаят да трансфорат в норма изгарянето на живот, унищожаването на градове и села, разделянето на народите и заличаването на националните граници с война “, добавя той.

По думите му Русия е единственият източник на експанзия и непрекъснато се пробва да разшири войната.

„ Русия заплашва съвсем всички прилежащи страни. Русия е единствената страна, която е завзела атомна електроцентрала и намерено я употребява за радиационно изнудване. Няма нищо, което да не се трансформира в оръжие за Русия, в това число гладът и тъкмо това почувства светът, когато Украйна претърпя съветската морска обсада. Точно в този момент тези дни ние се пазиме 60 км североизточно от това място против следващия опит за съветска атака. Русия се готви за опити за настъпателни дейности, а на 90 км отсам на северозапад. Друга група войски се събира покрай нашата граница. Този, който прави всичко това, не желае мир “, споделя още украинският президент. 

Изявлението на Зеленски е направено от Харков, който се намира в Източна Украйна и е доста покрай съветската граница. Украинският президент акцентира, че това е война, която Украйна не е желала и не е предизвикала. 

„ И в която Украйна се пази от опитите на Русия да заграби нашите запаси и територии и да унищожи националната ни еднаквост. И светът го вижда. Сега Русия добави и удари с управляеми авиационни бомби. Руската авиация се доближава до границата на страната ни и изстрелва тези бомби тъкмо върху града. Това е оръжие за безсистемно поразяване. И всеки човек във всеки град по света – от Сао Пауло до Харбин, го възприема по същия метод – като гнет “, отбелязва Володимир Зеленски.

Преди два дни, на 24 май, четири съветски източника споделиха пред Ройтерс, черРуският президент Владимир Путин е подготвен да спре войната в Украйна с контрактувано преустановяване на огъня, което да признае сегашните линии на бойното поле, само че е подготвен да продължи войната, в случай че Киев и Западът не реагират.

Три от източниците, осведомени с полемиките в обкръжението на Путин, показаха, че съветският президент пред дребна група съветници е изразил разочарованието си от осуетяването на договарянията от страна на Запада и от решението на украинския президент Володимир Зеленски да не договаря с него.

В отговор на искане за коментар представителят на Путин Дмитрий Песков сподели, че съветският президент неведнъж е давал да се разбере, че Русия е отворена за разговор за реализиране на задачите си и уточни, че страната не желае " безконечна война “.

Министерствата на външните работи и на защитата на Украйна не разясниха информацията. Един от източниците предвижда, че не може да се стигне до съглашение, до момента в който Зеленски е на власт, в случай че Русия не го заобиколи и не подписа договорка с Вашингтон. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който беше на посещаване в Киев предходната седмица, сподели пред кореспонденти, че не има вяра Путин да е заинтригуван от съществени договаряния.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР