Украинският президент Володимир Зеленски е отложил всичките си предстоящи чудестранни

...
Украинският президент Володимир Зеленски е отложил всичките си предстоящи чудестранни
Коментари Харесай

Зеленски отложи визитите си зад граница заради руската офанзива в Харковска област

Украинският президент Володимир Зеленски е отсрочил всичките си идни чудестранни визити поради съветската атака в Харковска област. В петък той трябваше да се срещне с испанския крал и да подпише съглашение с премиера на страната Педро Санчес. Зеленски трябваше да посети и Португалия.

В обява във Facebook украинският президент дефинира обстановката в Донецка и Харовска област като " извънредно комплицирана ". Според него е прекомерно рано да се доближава до заключения, само че по думите му - сега обстановката е под надзор.

В същото време съветските сили настояват, че са открили надзор над две селища в Харковска област и едно в Запорожка. От Киев към този момент не разясняват изказванията.

Украинската войска се изтегля от региона на Лукянци и Вовчанск в региона на Харков, оповестена е и евакуация на цивилното население.

Бойните дейности стават на фона на продължаващата и през днешния ден аудиенция на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Украйна. След като постави венец в памет на починалите украински бойци, той разиска с украинския първи посланик Дмитро Кулеба американската помощ за Киев.

Вашингтон ще отпусне спомагателни 2 милиарда военна помощ, планувана за вложения в индустриалната база. Блинкен добави и че към този момент е изпратен пакет с муниции, бронирани машини, ракети и ПВО-системи.

" Тук съм частично, с цел да покажа нашата поддръжка, само че по-важно от визитата ми, е че поддръжката към този момент пътува. Президентът Байдън работи интензивно, с цел да форсира този развой и той към този момент е в ход. Знаем, какъв брой незабавно се нуждаят от помощ смелите украински бойци на фронта ", съобщи Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР