Здравните власти въведоха временни противоепидемични мерки срещу коклюш. Те включват

...
</TD
>Здравните власти въведоха временни противоепидемични мерки срещу коклюш. Те включват
Коментари Харесай

Личен лекар: Ваксини срещу коклюш има, родителите трябва да доведат децата си

Здравните управляващи вкараха краткотрайни противоепидемични ограничения против коклюш. Те включват ваксиниране на бебета от шестседмична възраст, както и слагане на безвъзмездни ваксини на бременни дами.

Общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова заяви за , че сега има интерес към имунизациите от възрастните хора. А бъдещи родители споделят: " Чакаме бебе, желаеме да бъде предпазено и желаеме да си сложим ваксина ".

Д-р Николова акцентира, че имунизациите се закупуват и не се обезпечават от страната. Държавата обезпечава имунизациите за бременните в последния триместър. 

По думите ѝ ще се подсигурят нужните количества ваксини и няма да остане без ваксина жена, която има предпочитание да се ваксинира. 

Д-р Гергана Николова моли родителите да доведат децата си и те да бъдат имунизирани. Тези дни тя е имала случай с дете, което е търсено от предходната година за слагане на регулярната ваксина, само че едвам в този момент, обезпокоени от обстановката, родителите му са го отвели в кабинета ѝ.

Общопрактикуващият доктор уточни, че преди седмица е имало проблем с намирането на ваксини, само че в този момент има обезпечени количества.

За да можем да преодолеем обстановката, би трябвало да имунизираме децата и да убедим родителите да ги заведат на имунизация, безапелационна е доктор Николова.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР