Сезонът на баловете вече е факт. Хиляди абитуриенти са чакали

...
</TD
>Сезонът на баловете вече е факт. Хиляди абитуриенти са чакали
Коментари Харесай

Стилист: Не е изключение да видите абитуриентки с голям бюст да носят рокля с асиметрична горница

" Сезонът на баловете " към този момент е реалност. Хиляди зрелостници са чакали с неспокойствие " балната вечер ". Представяли са си по какъв начин ще сложат красивия вечерен тоалет, ще се качат в първокласния автомобил и ще се насочат към някои от хотелите в града, където до дребните часове на нощта да пеят и танцуват със съучениците си, а на сутринта дружно да посрещнат изгрева на Альоша.  

През годините тази сантиментална визия за по този начин " чаканата " нощ, някак си се изгуби и бе сменена от голяма показност, чудатост и на моменти долнопробност. 

Външният тип и държание на младежите предизвикваше повече смях у хората, а не вяра за бъдещето на България.

Последните години, евентуално повлияни от коронавирус пандемията и други фактори, някак си бе нормализиран цялостният образ на завършващите и " балът " се трансформира в просто ден от годината, на който те не обръщат изключително внимание.

Репортер на Plovdiv24.bg  реши, че би трябвало да се допита до експерти в стилната промишленост, с цел да се увери, че наблюденията ни са верни. Потърсихме пловдивчанката Ина Иванова, която е редактор и стилист на едно от огромните фешън списания у нас.

Изключително любопитни бяхме дали новото потомство към момента се придържа към родната " балканска визия " или пък се въодушевяват от облеклото на международните звезди.

" У нас родният шоубизнес, доминиран от чалга културата, постоянно е надделявал над международните трендове. Макар да вършат опити да се следва модата и отвън страната, е доста мъчно да се преодолее пошлостта и труфя, инжектирани в всеобщите вкусови желания. Положителната вест е, че измежду зрелостниците откривам и доста положителни образци.

Младежите все по-добре отсяват житото от плявата във връзка с стилните трендове, които наблюдават от обществените мрежи. За последното не трябва да ги осъждаме, тъй като те са актуалното мерило за новост, а когато към модерното прибавиш и добър усет, който прочее може да се възпита, нещата получават насърчителен тип ", показа тя.

По думите й за момента не може да се дефинира коя е по-търсената визия - провокативната или натуралната.

" Подборът на облекло за публични събития е значително въпрос на образование. Не е нужно да прибавяме пера, пайети и дълбоки цепки, с цел да създадем усещане. Когато несъразмерната провокативност, граничеща с долнопробност, е налице, към този момент не приказваме единствено за мода, а и за държание. Всичко това свръх компенсира за някакви психически неналичия и комплекси, които, за жалост, при мнозина остават незапълнени с годините. "

Ина показа няколко фешън съвета при за по-добър външен тип.

" Човек в никакъв случай няма да сгреши с емблематичното за " Армани " тъмносиньо, уместно за всяка възраст, пол и сезон. Нека не се задоволяваме само с него и да не се опасяваме от разнообразието. За да бъде един тоалет елегантен, би трябвало да бъде уравновесен. Най-просто казано, в случай че аксесоарите са акцент, то дано дрехата е по-приглушена и противоположното. Разбира се, разпоредбите в модата съществуват, с цел да се нарушават, само че на първо време би трябвало да бъдат идеално усвоени. "

Според нея доста постоянно гафовете във връзка с абитуриентските визии идват от несъобразяването на фигурата с кройката на тоалета или пък неправилното съчетаване на цветове и текстури.

" При дамите изборът на рокли е безконечен и е мъчно да се отсее верният тоалет. Затова не е изключение да видите абитуриентки с по-голям бюст да носят рокля с асиметрична горна част или с обемни детайли като набори в региона на деколтето, които безусловно ще основат илюзията за спомагателен размер. Обувките с каишки в региона на глезена в множеството случаи съкратяват краката, тъй че е целесъобразно да се заобикалят, в случай че това не е търсеният резултат.

Друг проблем може да се окаже неправилното съчетаване на цветове и текстури. При формалните тоалети разпоредбите за разбъркване на разнообразни нюанси и платове не трябва да се нарушават. Освен в случай че дрехата няма пъстър принт, визията не трябва да има над два цвята. "

Иванова е на мнението, че абитуриентската мода се е трансформирала през годините.

" Макар от време на време да имаме чувството, че живеем в капсула или " 100 години след маймуните “, точно през остарели фотоси разбираме, че въпреки всичко абитуриентските тоалети са отражение на своето време. Модата, както обичам да споделям, е първото изкуство, по което си проличават публичните промени. "

Тя ни описа и занимателен факт, обвързван с дължината на полите.

" Според доктрина подгъвите им се удължават или съкратяват в унисон с цените на акциите. Най-разпространената версия е, че късите поли идват на мода в положителни времена за стопанската система (20-те години на ХХ век, 60-те години на ХХ век), а дългите – в неприятни като да вземем за пример краха на Уолстрийт през 1929 година, поставил началото на Голямата меланхолия. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР