Тази седмица президентът Реджеп Ердоган ще направи посещение в Босна

...
Тази седмица президентът Реджеп Ердоган ще направи посещение в Босна
Коментари Харесай

Милорад Додик преустановява блокадата заради посещение на Ердоган

Тази седмица президентът Реджеп Ердоган ще направи посещаване в Босна и Херцеговина, което е дотолкоз значимо за локалните политици, че сръбският член на Президиума Милорад Додик разгласи, че ще приключи блокадата на държавния орган и ще пристигна в Сараево, с цел да се види с турския водач, разясняват в редакцията на македонското електронно издание МКД, съобщи „ Фокус “.

Турският президент ще дойде в Сараево в четвъртък, а формалната му среща с тримата членове на Президиума на БиХ би трябвало да се състои в петък.

Все още няма публично удостоверение от кабинета на Додик, че той ще участва на срещата. Припомня се, че той не е взел участие в сесии на държавното управление и не е общувал с останалите двама членове на органа от началото на август, откакто Народното събрание на субекта на Република Сръбска одобри решение, забраняващо на чиновниците на районен съд да вземат участие в работата на Президентството, Министерския съвет и държавния парламент до анулация промени в наказателния кодекс, наложени от някогашния висш представител Валентин Инцко в края на юли, които оповестиха за закононарушение отричането на военни закононарушения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР