Тази история се появи вчера в социалните мрежи, създаде лека

...
Тази история се появи вчера в социалните мрежи, създаде лека
Коментари Харесай

Бившата съпруга на един бг актьор: Била съм жертва на физическо насилие многократно, но повече болеше от емоционалния тормоз

Тази история се появи през вчерашния ден в обществените мрежи, сътвори лека турбуленция от мнения и отзиви, а след това завладя множеството медии. Едва ли е първата, надали ще е последната. В сходни обстановки истината е мъчно постижимо разбиране, тъй като постоянно има две страни - всеки със своята си " истина ". Но насилието има единствено едно лице. И то не би трябвало да бъде толерирано. Под каквато и да е форма.

Вчера във фейсбук някогашната брачна половинка на артиста Васил Драганов, който познаваме и от тв ефира, реши да показа своята болежка. Изповедта й е била провокирана от изявление на Драганов в тв ефира.

Андреа призна, че е била физически и душевен измъчвана в продължение на години.



" Дълго време отлагах да напиша това, вярвайки, че мога да избегна разкриването на най-личния си свят обществено, в името на децата си. В момента обаче съзнавам, че това не може да продължи, тъй като бях оклеветена брутално в ефира на Българска национална телевизия и по-късно пред други сътрудници публицисти от индивида, който в една огромна част от живота ми беше целият ми свят.

Бившият ми брачен партньор – артистът Васил Драганов, разгласи че съм изоставила фамилията си и съм „ бременна от квартален кебапчия “. Вече повече от денонощие ме раздират в обществените мрежи с обиди, че съм неприятна майка и пропаднал човек. Телефонът ми звъни непрестанно – все сътрудници, търсещи коментар. Искам да се обърна към всички вас, които ме познават и осъзнават каква неистина е това. Както и към останалите, които не ме познават, само че към този момент са ме осъдили.

Моята истина е доста по-различна, от това, което смятате. В продължение на доста години аз бях жертва на физически и прочувствен тормоз, който премълчавах от обич към децата си и към брачна половинка, който на моменти „ превърташе “ и ставаше различен човек, който не можех да позная. С времето тези епизоди ставаха все по-продължителни.

След като бях принудена да напусна фамилното жилище, съдът сподели, че краткотрайно аз би трябвало да виждам децата си, само че те бяха скрити от Васил и не ги видях повече от година. Който е бил в сходна обстановка, знае, че полицията не се намесва. Ако едната страна постъпи задоволително брутално, а другата съблюдава закона и разчита на съда и юристите, вместо на груба мощ, то втората е обречена. В мъчителните месеци, които последваха, до момента в който аз се разкъсвах вътрешно и правех всичко, с цел да видя децата си, те бяха обект на непрекъсната операция, че съм ги изоставила, тъй като не съм добра и не ги обичам. Лъжи! Именно поради Любов и Давид бях подготвена да преглътна всичко – клеветите пред познатите ни, лъжите за мен, денонощния тормоз по телефон и със известия, заканите. ", написа Андреа във фейсбук.

" Повече от 2 години мълчах настойчиво от боязън, че защитавайки себе обществено, ще навредя на Васил, който – добър или неприятен, е татко на моите деца и постоянно ще бъде част от живота ми. Моля се единствено Любов и Давид, с които още веднъж имам връзка неотдавна, някой ден да схванат претекстовете ми да приказвам през днешния ден и да ми простят за това, че описах фамилните ни секрети.

Била съм жертва на физическо принуждение неведнъж, само че повече болеше от прочувствения тормоз през годините. При развода съдех някогашния си брачен партньор поради ударите, само че се отхвърлих от това дело в името на съглашение за споделени наставнически права и опция да бъда с децата ни. В момента ги виждам постоянно, имах вяра че най-тежкото е минало. Любов към този момент е съвсем на 18 и е прелестна млада дама, която скоро ще е независима. Давид към този момент върви на учебно заведение – той беше във втори клас, когато настъпи края на фамилията ни и дълго време беше наложително възпитаник от къщи, тъй като татко му плашеше и него, и учебното заведение, че „ неприятната му майка “, ще го отвлече. Няма да ви занимавам с всички тъжби, които пусках през годините, нито да ви приказвам за бюрокрацията, бездушието и безсилието, което срещнах. Вече съм друга, продължих напред, влюбих се в нов човек и чакам дете. Именно по тази причина толкоз боли, че индивидът, който в миналото обичах най-вече на този свят, реши да ме съсипе по малкия екран, в която в миналото съм работила. ", написа още в обявата на някогашната половинка на Драганов.

Приятелки на някогашната жена на артиста също споделиха на какво са били свидетелки, писа Lupa.bg.



" Аз съм очевидец на съвсем всичко за което пишеш и знам, Че всяка дума на Васил е долна неистина. Той е принудител и единствено тъй като е добър артист никой даже и не подозира какво страшилище е. Да татко е, само че след всичко което ти аргументи, той не заслужава и това название. Отвратена съм от всичко това, само че съм с теб. Да, малко сме хората които знаят цялата истина, само че ни има. Бъди щастлива, тъй като го заслужаваш ", написа Емиля Брадфорд-Георгиева, под обявата на Андреа.

" Години пребивана, брутално потрошавана, с десетки тъжби в полиция и прокуратура, медицински свидетелства и ограничаващи заповеди, само че мистър Извергът тъй като е прочут, видите ли, всичко му е разрешено. Полицията нехае, обществените подправят документи в негова изгода - въпреки всичко той е паралията от тв приемника! Това е истината за България!
А единствената виновност на това момиче е, че не е следващата УБИТА от мъжа си българска майка, пречукана след десетилетия побоища пред децата й и бездушните съседи и родственици, а продължава да живее. Е, извинете я, че не е следващия мъртвец в новините, за който да цъкате с език, до момента в който си дъвчете колбаса с ракия!
Аз се гордея с нея! Гордея се, че е дете на Бог и е схванала, че животът й е един, даден й от Господ и няма право да го пропилява в кървави рани, изнасилена и обезобразена в дома си, потънала в сълзи и позор в банята, до момента в който децата й плачат, а тя се опасява да излезе, с цел да не я убие този път! Моята майка нямаше тази храброст и до през днешния ден сънувам кошмари поради това!
Не се съмнявай нито за момент, че си постъпила вярно, блага Андреа, споделям ти го като дете, което е живяло в тази среда и едвам прескочих трапа на този смут, искайки даже да не съм жива, с цел да не видя това още веднъж!
Гордея се, че това момиче има смелостта да приказва и да не бъде следващата смазана никаквица, която някой злощастник си мисли, че може да употребява за парцал, нищо че му е родила деца! Гордея се с това момиче! Гордея се, че приказва, с цел да са наясно всички дами към тоя низък престъпен вид, че имат работа с умопобъркан и да стоят надалеч от него! Благодаря ти, Андреа! Благодаря ти! Нека Господ те пази и бди над теб!
И дано не се смилява над този изрод - Васил Драганов, над всички, които го пазят, макар десетките медицински документи за побоя над жена му, десетките сигнали в полицията и нарушените от него ограничаващи заповеди. Нека Господ заслужено да ги съди, за което нямам подозрение! " - написа друга дама.

За страдание групите в обществените мрежи през последните две години са цялостни с сходни истории - на дами, които търпят всекидневен тормоз от своите половинки - другари или съпрузи, пред децата. И отново за жалост ролята на държават като че ли липсва, изключително, в случай че имаме поради растящия брой случаи на пребити до гибел и убити дами.

А време за смяна. Защото всеки има право да живее. Всеки има право на благополучие. Всеки има право на обич. И единствено един взема решение кой има право да живее и кой не... И той не е тук, на Земята.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР