Дилемата на пазаруващите в Пловдив е агнешко или череши. Причината

...
Дилемата на пазаруващите в Пловдив е агнешко или череши. Причината
Коментари Харесай

Черешите извън Пловдив три пъти по-евтини от тези в града СНИМКИ

Дилемата на пазаруващите в Пловдив е агнешко или череши. Причината високата цена на черешите на сергиите във втория по величина град у нас. Оказва се, че има основна разлика в цената на плода в радиус на 20 километра от обитаемото място.  
Прочетете още
Ранните български череши към този момент са на пазара, само че малко на брой са тези, които се вземат решение да си ги купят.
 
„ Има череши, само че цената е висока и хората отбягват да купуват “, споделя пред Елена Писова, която е производител.
 
На пазара край Цалапица черешите се продават за 8 лв. кг, до момента в който в Пловдив цената е сред 15 и 25 лв.. Гръцките череши стигат 45.
 
„ Не е редно. Производителят постоянно е бил ощетен. Доста неща ни коства – доста е трудоемка работата. Иска грижи за градината, напръскване, поливане, подкастряне на дръвчетата. “, споделя производителят на череши от региона на Цалапица Стоилка Иванова. 

  Местните знаят, че има разликата в цената сред тази на село и тази в града. 

„ Вероятно тук е производител, а там прекупвачи. Така си изяснявам разликата в цената “, споделя клиентка на пазара.
 
В Пловдив търговците са чувствителни на тематика цени и не желаят да разясняват тематиката. Затова клиентите имат думата.
 
„ Докато отиде на борсата, от там на пазара, тъй като на пазара са малко същинските производители, като цяло са прекупвачи, става скъпа. А и постоянно пазарният принцип – щом са първи череши, цената е висока “, споделя клиент от Пловдив.
 
И добавя: „ Агнешкото ще изберем за Великден, черешите са за дребни глезотийки “.

В същото време клип от обществените мрежи сподели цената на черешите в най-известния магазин в Лондон - Хародс. Там кг плод се търгува за 165 паунда или 377 лв., видя кореспондент на  GlasNews.bg.
 
Кадрите бързо набраха известност и отвращение. Хародс е най-известният универсален магазин в Лондон. Той е считан за един от най-големите и фешън магазини в света.

Площта на магазина възлиза на 90 000 m², комерсиалната повърхност се състои от 330 отдела. Персоналът на магазина е 4000 души. Всеки ден Harrods се посещава от над 300 000 души. Девизът на магазина е: Omnia Omnibus Ubique – „ Всичко за всеки и на всички места. “ Някои от отделите са световноизвестни, да вземем за пример отделът за коледни артикули или този за хранителни артикули. Много ефектно е също нощното осветяване на фасадата, състояща се от 12 000 лампи.

„ Harrods “ се счита за едно от най-скъпите места в Лондон, а също така той влиза в тройката на най-известните забележителности на Лондон, дружно със постройката на Народното събрание и Биг Бен. От 1989 г. публично съществува дрескод, който изключва влизането на лица, облечени повърхностно, предизвикателно, с мръсни облекла.

  Очевидно черешите там не са най-скъпото нещо.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР