Ремонтираният храм в Клисурския манастир отваря врати за Великден. Светата

...
Ремонтираният храм в Клисурския манастир отваря врати за Великден. Светата
Коментари Харесай

Ремонтираният храм в Клисурския манастир отваря врати

Ремонтираният храм в Клисурския манастир отваря порти за Великден. Светата обител минава през голям брой опустошения и нападения през вековната си история.

Църквата е в средата на двора на манастира. Там има и аязмо. То се появява след клада, на която са изгорени шестима монаси. Водата е изворна и е с извънредно енергийна резистентност.

Иконостасът е същинско създание в духа на Самоковската школа и Дебърската художествена школа. Изработен е в края на XIX век. Наред с това в манастира има и параклис.

 Страстната седмица: Какви са традициите ден по ден? България 7 мин. Страстната седмица: Какви са традициите ден по ден?  В името на вярата: Издигнаха 6-метров кръст над село в Северозапада Тази събота и неделя 2 мин. В името на вярата: Издигнаха 6-метров кръст над село в Северозапада  Къде в София има великденска декорация? (СНИМКИ) България 5 мин. Къде в София има великденска декорация? (СНИМКИ)  Страстната седмица: Какви са традициите ден по ден? България 7 мин. Страстната седмица: Какви са традициите ден по ден?  В името на вярата: Издигнаха 6-метров кръст над село в Северозапада Тази събота и неделя 2 мин. В името на вярата: Издигнаха 6-метров кръст над село в Северозапада  Къде в София има великденска декорация? (СНИМКИ) България 5 мин. Къде в София има великденска декорация? (СНИМКИ)

На Велика събота в митрополитския храм „ Света Неделя “ в София ще бъде отслужена Василева света литургия.

След вчерашния Велики петък, който поради скръбта остава без литургия, през днешния ден се служи Василиева литургия, а вечерта няма работа, тъй като се чака среднощното пасхално свещенодействие.

Тази година българска делегация няма да пътува до Йерусалим за преместването на Благодатния огън. Причината е ескалацията на напрежението в Израел.

В такива случаи се употребява огънят от миналата година, който се пази в Синодалния параклис „ Св. цар Борис-Михаил “.

Столична община въвежда  краткотрайна организация на придвижването на пл. " Св. Александър Невски " по отношение на честванията за Възкресение Христово.

От 8 часа на 4 май до привършване на мероприятието на 5 май се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства на:

пл. " Св. Александър Невски " по ул. " Оборище " в сектора сред пл. " Св. Александър Невски " и бул. " Васил Левски " по ул. " Дунав " в сектора сред ул. " Московска " и пл. " Св. Александър Невски " по ул. " 11-и август " в сектора сред ул. " Московска " и пл. " Св. Александър Невски " ул. " 15-и ноември "

От 18 часа на 4 май се не разрешава влизането на транспортни средства в региона.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР