Позната ситуация: вече сте съчинили цял роман в съобщения и

...
Позната ситуация: вече сте съчинили цял роман в съобщения и
Коментари Харесай

Ето къде грешите, момичета: Психолог разкри защо мъжете не отговарят на съобщения

Позната обстановка: към този момент сте съчинили цялостен разказ в известия и сте ги изпратили на обичания мъж, само че в отговор телефонът подло мълчи.

Първото нещо, което ви идва на разум, с цел да оправдаете мъжете: те са разнообразни, по-малко прочувствени, практични, мислят по-конкретно и, даже да са отегчени, пишат малко и всъщност. Ако би трябвало да кажат нещо значимо, за тях е по-добре е да се обадят и да си уговорят среща.

 известия

Защо мъжете не дават отговор на известия?

Задайте този въпрос на неспециалист и той незабавно ще измисли 10 или двадесет аргументи. Например: не запомнил, заплеснат от работа, афектиран, обмисля отговора, ревизира себе си, няма въодушевление, не му харесват глупави въпроси от серията " Спиш ли? ", прави го преднамерено, пренебрегва ви и така нататък

Специалистите мислят по друг метод:

" Да разгледаме един подобен образец ", предлага психологът.

" Сутрин е. Мъжът скоро е станал от сън. След 45 минути той би трябвало да отиде на работа. През това време би трябвало да вземе душ, да подготви закуска, да изглади ризата си (не сте не запомнили, че би трябвало и да се обръсне). И тъкмо тогава идва вашето текстово известие: " Добро утро! ". Ще ви обясня за какво не дава отговор: той ви цени и не желае да ви обиди ".

 известия

Малките диалози не са за мъже

Има едно изкуство, което английските дами са овладели - small talk. Това е неналожителен диалог на отвлечени тематики, който не допуска съглашения и отговорности. Но мъжете откровено имат вяра, че кореспонденцията е продан на информация, тъй че той може да не отговори, просто тъй като има да ви каже освен това.

" Мъжете по някакъв метод считат, че с всяка дума, която споделят, поемат ангажимент. Ако сте му изпратили текстово известие и чакате дълго време за отговор, може би сте го принудили да мисли. Той ще се опита да разбере какво би трябвало да отговори като честен мъж в тази обстановка ", твърди психологът.

" Факт е, че не съществува речник на готовите отговори, работещ автоматизирано, т.е. без присъединяване на индивида. И тук всички мъже по света са признателни на промишлеността, която ни дава подготвен набор от емотикони ".

Казана дума - стихотворец ангажимент 

Мъжете отдават изненадващо огромно значение на думите. По някаква причина те считат, че с всяка дума поемат ангажимент.

" Но може би той не дава отговор, тъй като се опасява от връзки? ", бихте си споделили вие. 

" Според традицията на моята професионална общественост ще отговоря с въпрос: а какво е връзка? " - споделя психологът.
„ Ако връзката е замяна на текстови известия, тогава никой не се опасява от нея, тя въобще не е страшна. Ако връзката е нещо друго, тогава той ще ви отговори на друго място. “

Често дамите си мислят, че мъжът не дава отговор на известията, тъй като не изпитва благосклонност към тях. Това не постоянно е по този начин.

" Замисляли ли сте се в миналото, че изпращането на текстови известия е чудесна опция да се скриете? С други думи, по този метод може да избегнете запознанствата. Колкото по-малко желае да ви види, толкоз по-охотно ще ви изпраща известия. Има възможност той в действителност да не се интересува от вас ".

 известия

Може би не дава отговор, тъй като не разполага с време?

Един сериозен специалист ще каже, че голословните изказвания не могат да ни задоволят, всяка теза би трябвало да се ревизира пробно.

Опитайте се да му пишете в отвън работното време. Така ще разберете какво усеща към вас.

" За дамата, която обича, мъжът постоянно ще откри време " - звучи правдоподобно, само че пробната инспекция е изпълнена с риск: на някои мъже по никакъв начин не им харесва, когато им устройват " изпит " или " разпит ".

Съвети от психолог към дамите, които обичат да пращат известия:

- Пишете единствено по съответни мотиви, давайте единствено съответна информация в текстовите известия. Пример: Уговорили сте се да се срещнете, той ви чака в студа, вие напишете " закъснявам " - тогава няма да има никакви недоразумения сред вас.

- Проблемът с общуването в последна сметка е проблем с разбирането. Всеки желае да бъде свестен, само че никой не желае да разбере другия. Опитайте се да чуете колегата си. И в никакъв случай повече няма да ви се постанова да търсите пояснения на реакциите му в интернет.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР