Тази година през март се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през март се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

Прогнозата за женския март - мрачна като съпруга, спипала мъжа си с друга

Тази година през март се чака междинната месечна температура да бъде към нормата, която в Северна България и високите полета е сред 5 и 7°, по Черноморието и в Южна България - сред 6 и 9°, а в планините - сред минус 8 и минус 2°, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Месечната сума на преваляванията ще бъде над нормата, която в равнините е сред 40 и 60 л/кв.м, в планините - сред 60 и 90 л/кв.м. 
Най-ниските температури през март ще бъдат сред минус 15° и минус 10°, тук-там до минус 20°, а най- високите - сред 19° и 24°. През март динамичността на атмосферните процеси ще е огромна. През първото десетдневие от месеца преваляванията ще са постоянно феномени и има условия за обилни количества. През множеството дни ще превалява най-вече дъжд, а в интервала 2-4-ти март в Западна и Северна България и ще превали и сняг. Има условия и за поледици. 
През първите дни от десетдневието, макар че ще се покачат, температурите ще бъдат под нормите, а през втората половина от десетдневието ще се затопли още и ще са близки до нормалните. И през второто и третото десетдневие времето ще остане изменчиво, с валежи. Температурите ще бъдат близки до нормалните, като ще се намаляват след прекосяването на атмосферните разстройства, при което дъждът в Северна и Западна България ще минава в сняг.
Най-голяма възможност за превалявания има към 13-и, 15-и, 18-и, 23-и, 25-и, 28-и и 31-ви март. В началото на месеца Слънцето изгрява в 7 ч. и 3 мин. и залязва в 18 ч. и 16 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 13 мин. В края на месеца Слънцето изгрява в 7 ч. и 11 мин. и залязва в 19 ч. и 51 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 40 мин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР