Така нареченото задавяне на бензинов двигател се получава, когато горивото

...
Така нареченото задавяне на бензинов двигател се получава, когато горивото
Коментари Харесай

Как да запалите колата ако е задавена?

Така нареченото " задавяне " на бензинов мотор се получава, когато горивото навлиза в горивната камера, само че не се възпламенява. Причините могат да са доста и да се крият освен в самия мотор. Искра не поражда заради мощно разводнен батерия, в случай че свещите не са сменяни дълго време, или пък кабелите са развалени.

Независимо от аргументите, в болшинството случаи резултатът е еднакъв. Намокряне на свещите с бензин. Когато това се случи има един метод, който вероятно може да помогне да приведете мотора в деяние без да се постанова разглобяване на запалителните свещи.

Този способ е подобаващ за множеството повечето бензинови коли. Методът разрешава изсушаване или с други думи, " продухване " на цилиндрите. За да извършите това, преди да стартирате мотора, е належащо да натиснете педала за газта до дъно и да го задържите, като в това време завъртате ключа за запалване. Естествено, скоростният лост би трябвало да е в неутрална позиция.

В този миг " електронният мозък " на мотора отваря дроселовата клапа, като по този начин в системата влиза оптимално количество въздух. Целият развой ще отнеме не повече от 10 секунди, след което би трябвало да освободите педала на газа - горивната примес ще се възстановява и моторът ще се " съживи ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР