Свят Политически врагове се обединиха в Италия, за да съставят

...
Свят Политически врагове се обединиха в Италия, за да съставят
Коментари Харесай

Политически врагове се обединиха в Италия, за да съставят кабинет

Свят Политически врагове се сплотиха в Италия, с цел да сформират кабинет Движение " Пет звезди " се контракти за образуване на съдружен кабинет с Демократическата партия, с цел да се избегнат предварителни парламентарни избори 29 август 2019, 14:52 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Политически врагове се сплотиха в Италия, с цел да сформират кабинет
Политически врагове се сплотиха в Италия, с цел да сформират кабинет
 Загина „ най-бързата жена на четири колела ”
Загина „ най-бързата жена на четири колела ”
 Грета Тунберг: „ Доналд Тръмп би трябвало да се вслуша в науката ”
Грета Тунберг: „ Доналд Тръмп би трябвало да се вслуша в науката ”
 Мистериозна зараза, обвързвана с цигарите с изпарител в Съединени американски щати
Мистериозна зараза, обвързвана с цигарите с изпарител в Съединени американски щати
 DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света
DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света
 Гаф в ефир: Водеща съпостави негър сътрудник с горила
Гаф в ефир: Водеща съпостави негър сътрудник с горила
 Тези пожари могат да изгорят света
Тези пожари могат да изгорят света
 Близкият изток пред война след израелски офанзиви
Близкият изток пред война след израелски офанзиви

талианският президент Серджо Матарела разпореди публично през днешния ден на досегашния министър председател Джузепе Конте да сформира ново държавно управление и той одобри мандата. В сряда Движение "Пет звезди " се контракти за образуване на съдружен кабинет с левоцентристката Демократическа партия, с цел да се избегнат предварителни парламентарни избори.

Конте беше министър председател на популисткото държавно управление с присъединяване на "Пет звезди " и крайнодясната партия "Лига ", което се разпадна по-рано този месец. Лидерът на "Лигата ", вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини, провокира рухването на кабинета, поощрен от социологическите изследвания, които предвидиха победа на неговата партия на предварителни избори. Движението, което бе по-големият сътрудник в управлявалата от предходната година коалиция, обаче се споразумя за взаимно ръководство с опозиционните демократи.

Президентът даде опция на някогашните политически врагове да сформират през днешния ден ново държавно управление, поставяйки завършек на триседмична рецесия, което може да бележи прелом в накърнените отношение с Европейския съюз, отбелязва Ройтерс.

Предстои двете партии да се спогодят по обща политическа платформа и екип от министри. Водачът на "Пет звезди " Луиджи Ди Майо и водачът на Демократическата партия Никола Дзингарети дадоха обещание да намерят допирни точки за положителното на страната. Според първичен вид на съдружната политическа платформа, двете страни ще упорстват пред Европейски Съюз за еластичност във връзка с бюджетния недостиг за 2020 година, с цел да се "засили обществената единодушие " в страната, заяви през днешния ден финансовият ежедневник "Соле 24 оре ". Европейски Съюз постанова бюджетни правила на страните членки, с цел да подсигурява финансова непоклатимост в блока. Отношенията с предходното държавно управление в Рим бях напрегнати, защото водачът на "Лигата " Матео Салвини твърдеше, че европейските регулации са причина за обедняването на италианците.

Пред кореспонденти министър председателят Конте сподели, че се надява да сформира лист на министрите в околните дни. Той акцентира, че новият кабинет ще би трябвало да се заеме наложително с подготвянето на бюджета и попречване на повишението на налозите върху продажбите.

Въпреки че са политически противници от години, Движение "Пет звезди " и Демократическата партия реализираха съглашение за основаване на съдружно държавно управление в Италия, с цел да избегнат нови избори, които щяха да са извънредно рисковани за тях в миг, когато крайнодясната партия "Лига " води в социологическите изследвания, написа френският в. "Монд ". Все още следва да бъдат контрактувани разпределението на основните министерства и обща стратегия управническа стратегия. В противоположен случай италианският президент ще би трябвало да назначи краткотрайно държавно управление и да свика парламентарни избори, които да бъдат създадени наесен. Дори в случай че се стигне до дефинитивно съглашение, Движение "Пет звезди " съобщи във вторник, че ще го подложи на гласоподаване в интернет измежду своите членове, а доста поддръжници на придвижването са враждебно настроени към Демократическата партия и не желаят съюз с нея.

Новото съдружно съглашение, пристигнало единствено седмица след разпадането на обединението на националисти и популисти, измества италианската последна десница и водача на партията "Лига " Матео Салвини от центъра на събитията, акцентира американският в. "Ню Йорк таймс ". Неочакваният прелом беше посрещнат с облекчение от Брюксел след 14 месеца евроскептични провокации, ограничения против мигрантите и занемаряване на финансовите правила на Европейски Съюз.

След финансовата рецесия в Европейски Съюз преди едно десетилетие, Италия и други огромни европейски страни се сблъскаха с колапса на обичайните политически партии, доминирали в политиката след Втората международна война. Движение "Пет звезди " беше катализатор на тази смяна, а Демократическата партия - нейна жертва. Тази история прави новата коалиция "брак по сметка " сред върли политически съперници, който може да се окаже също толкоз неустойчив и благоразположен към спорове, колкото и досегашното държавно управление, разяснява "Ню Йорк таймс ". Но в случай че те не съумеят да работят дружно, разочарованият Салвини ще чака своя късмет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР