Свикването на частична мобилизация в Русия показва пълен провал и

...
Свикването на частична мобилизация в Русия показва пълен провал и
Коментари Харесай

Шаламанов: С този ход на Путин рискът за България също се увеличава

" Свикването на частична готовност в Русия демонстрира цялостен неуспех и на военно, и на политическо равнище на т. нар специфична военна интервенция, която би трябвало да премине към война ". Това съобщи някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов пред NOVA. “Това демонстрира, че главните оръжия на президента Путин са лъжата и шантажът ”, добави той.

Шаламанов разясни, че частична готовност значи, че ще бъдат свикани в казармата експерти, които са нужни за съответна активност. Подробности за нея обаче няма по какъв начин да бъдат дадени на този стадий, тъй като “обемът на всяка готовност е едно от най-секретните неща в страната ”.

“Тази частична готовност слага света в нова обстановка, в която би трябвало да се взимат решения ”, безапелационен е военният специалист. “Ситуацията е паническа, във връзка с Кремъл. Целта е да бъде предотвратен цялостен неуспех на започнатото на 24 февруари тази година ”, сподели още той.

Според него този ход на президента Путин значи, че рискът за България също се усилва. “Трябва да се свика изключително Народното събрание и да се вземе значимо решение във връзка с внезапната ескалация на спора. Рисковете за България нарастват и те не могат да бъдат оставени са в ръцете на президента Радев и служебното държавно управление. Нужна е засилена военна поддръжка за Украйна, с цел да не се допусне същинска кланица и нуклеарен шантаж ”, съобщи Шаламанов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР