Броени дни след едно от най-позитивните преживявания на Веселин Маринов

...
Броени дни след едно от най-позитивните преживявания на Веселин Маринов
Коментари Харесай

Веселин Маринов отложи концертите си заради траур

Броени дни след едно от най-позитивните прекарвания на Веселин Маринов – финалът на „ Като две капки вода “ на 13 май, ориста нанесе нечовечен удар по артиста. Три дни по-късно, той изгуби майка си, която е издъхнала на 91 години в приют край Костенец, където бе настанена. Най-тъжното е, че бардът на българската сцена не е съумял да се сбогува с нея.

 

„ Скъпи фенове на Веселин Маринов, с голяма горест ви оповестяваме, че през миналата нощ умря неговата майка. По тази причина се отсрочват концертите му в Плевен и Габрово ”. Това написаха от екипа на артиста предишния петък.

 

Както е ясно, артистът бе доста непосредствен с майка си Йорданка и татко си Стефан, който напусна този свят преди 6 години. Именно заради тази причина Маринов е настанил старата жена в приют, защото е била тежко болна, а и е имала проблеми със зрението и слуха. Освен това мъчно ходела. Не й било елементарно да напусне дома си в Полски Тръмбеш, само че се съгласила, защото там нямало кой да я обгрижва.

 

След като проучил всички вероятни старешки домове наоколо до столицата, Маринов се спрял на резиденцията край Костенец, където с изключение на положителни битови условия, имало и непрекъснати медицински грижи, от които се нуждаела Йорданка. Певецът постоянно ходел на свиждания в дома, а понякога я взимал и в жилището си в София, само че нямало по какъв начин да я остави там за непрекъснато, защото непрестанно е по участия, а тя не можела да се оправя сама.

 

Последната среща на майка и наследник била преди Великден, само че двамата по този начин и не съумели да се сбогуват. Не излиза наяве къде Маринов е избрал да погребе родителката си.

 

Припомняме, че татко му, също като майка му си отиде напролет, малко след Великден – през април 2018 година Дядо Стефан бил убит от диабет. Само ден след неговата кончина, музикантът получи нов тежък удар от ориста – издъхна създателят на най-големите му шлагери – композиторът Тончо Русев. Тогава Веселин Маринов показа в обществените мрежи, че за него това е загуба на двама татковци. И тогава, както и в този момент, той отсрочи концерти поради траура.

 

Баща му се борел с диабета в продължение на десетилетие. Болестта била отключена от тежка злополука, от която колкото да оживял. Заради съществени увреждания на гръбначния дирек бил подложен в гипсово корито, в което останал месеци наред. Последният човек, който видял преди да си отиде от този свят, била внучка му Йоана – дъщерята на Веселин Маринов. Тогава той към този момент съвсем не можел да приказва и единствено държал ръката й.

 

След като родният му дом в Полски Тръмбеш пуст, сантименталният артист почнал да заобикаля визитите там.

„ Вече няма никого в родната ми къща в Полски Тръмбеш и ме е боязън да отида там. Спомените тежат – всяка движимост и растение ти приказва. Много съм завързан към спокойствието на моето детство, към красивите игри. Трудно мога да опиша какво е за мен родната ми къща “, споделя музикантът.

 

Той трябваше да пее в Плевен на 20 и 21 май, само че отсрочи концертите си за 19 и 20 юни. В Габрово пък имаше планувани срещи с публиката на 22 и 2З май, които са изместени надлежно за 17 и 18 юни.

Автор: Уикенд

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР