Около 7 млн. лева ще струва безплатният градски транспорт във

...
Около 7 млн. лева ще струва безплатният градски транспорт във
Коментари Харесай

7 млн. лева нужни за нощни автобуси и безплатен градски транспорт за учащи и пенсионери във Варна

Около 7 млн. лв. ще коства безплатният градски превоз във Варна за учащи, пенсионери и хора с уреждания, както и стартирането на нощни рейсове през летния сезон. Това демонстрира разбор на общинската администрация, който бе прегледан на днешното взаимно съвещание на комисиите по превоз и финанси и бюджет към локалния парламент. Окончателното решение би трябвало да бъде взето на сесията на Общинския съвет в четвъртък.

Приходите от продажбата на транспортни документи на учащи и пенсионери през предходната година са в размер на 4,3 млн. лв.. Допълнителни 2,75 млн. лв. ще костват разноските за личен състав на „ Градски превоз “. В Икономическата рамка са заложени 29,3 млн. лв., само че вследствие на дефицита на водачи, генерирания ексклузивен труд и потреблението на остарели отпуски разноските ще са в размер на към 32,014 млн. лв., сочат още данните.

В рамките на полемиката бяха сложени много въпроси от страна на общинските съветници, в това число за какво тези средства не са били заложени в Икономическата рамка, която беше призната преди два месеца.

Членовете на двете комисии са единомислещи, че са нужни ограничения за финансовото излекуване на общинския транспортьор „ Градски превоз ”. Един от разновидностите, който беше препоръчан в границите на съвещанието, е да се изиска помощ от страната под формата на дотация, с която да се покрият част от отговорностите на „ Градски превоз “. Друга опция е да се изтегли заем, като все още са отправени запитвания към четири банкови институции. Трети вид е приемане на финансиране по европейски планове и стратегии.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР