МВР е изпратилоОфициално искане до Община Сливен за предоставяне на

...
МВР е изпратилоОфициално искане до Община Сливен за предоставяне на
Коментари Харесай

Предоставят терен от бившите казарми за нова пожарна в Сливен

МВР е изпратило

Официално искане до Община Сливен за даване на един от терените на някогашните военни поделения е изпратено от Министерство на вътрешните работи, оповестиха от администрацията под часовника.
На мястотое възнамерява създаване на нова противопожарна работа, сподели кметът Стефан Радев по време на формалното разкриване на новата улица, която носи името „ Шести артилерийски полк “.
С новоизградената улица бе обезпечен достъп на жителите до паметника на Шести артилерийски полк. Освен това, съгласно градоначалника, новото трасе ще обезпечава по-добра връзка на бъдещата пожарна с пътните артерии в града.

„ Точно зад паметника се планува да бъде разположена новата пожарна в Сливен. Една концепция върху, която работим от дълго време. В формалното искане имаме увещание от Министерство на вътрешните работи, че са заделени средства за идното строителство в размер на 7 млн. лева “, съобщи кметът. Планираният от Общината терен е с приблизителна повърхност от 10 дка. Кметът разясни, че следва старите здания, които се намират на терена, да бъдат разчистени, след което той ще бъде възложен за строителните действия. Той акцентира, че все още не може да се ангажира с закрепени периоди за привършване на дейностите по създаване.

„ Ние се ангажирахме да изготвим абстрактен план за пожарната. Оттам-нататък е въпрос на обмисляне и планиране от страна на Министерство на вътрешните работи, обезпечаване на средствата и създаване на обекта “, уточни още Радев. Той изрази мнение, че построяването на нова постройка ще реши дълготраен проблем на пожарната работа в Сливен, обвързван с лимитираното пространство, където службата през днешния ден се обитава.

„ В момента пожарната се намира в доста остаряла постройка, извънредно дребен терен. Техниката, с която разполага е пръсната на няколко места, поради незадоволителния потенциал на постройката. За да излязат пожарните коли, се постанова да се стопира придвижването, защото улицата е тясна, еднопосочна е “, разяснява още кметът. По думите му, сегашната й локация, от дълго време към този момент не е подобаваща.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР