Колежаните и студентите, които искат да подобрят психичното си здраве,

...
Колежаните и студентите, които искат да подобрят психичното си здраве,
Коментари Харесай

Наблюдението на птици помага на студентите да подобрят психичното си здраве и да ограничат стреса

Колежаните и студентите, които желаят да подобрят психологичното си здраве, могат да разчитат на наблюденията на птици, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ".

Изследване на учени от университета на Северна Каролина в Съединени американски щати откри, че хората, които прекарват време измежду природата, оповестяват за по-добро общо положение и по-ниски равнища на стрес. Наблюдението на птици е с изключително високи резултати в проучването, практикуването му студентите свързват с по-значително понижаване на психическия стрес.

Има много проучвания за възстановяване на благосъстоянието след пандемията, съгласно които юношите и студенти са измежду най-силно засегнатите през този интервал на ограничавания, сподели Нилс Петерсон, създател на проучването и учител в университета.

Наблюдението на птици е измежду най-разпространените способи, по които хората взаимодействат с дивата природа в международен мащаб, а университетските кампуси обезпечават благоприятни условия за достъп до тази активност даже в градски условия, сподели той.

За проучването учените са употребявали анкета с пет въпроса, известна като показател WHO-5 на Световната здравна организация за премерване на прочувственото богатство.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР