Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Антъни

...
Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Антъни
Коментари Харесай

Джошуа сдава една от титлите

Световният първенец по бокс за експерти в тежка категория Антъни Джошуа (Великобритания) съобщи, че е подготвен да се откаже от една от купите си при нужда. 30-годишният британец си върна шампионските колани на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) при започване на декември след победа по точки над мексиканеца Анди Руис.

" Винаги съм казвал, че не шампионските колани ме вършат този, който съм. Аз си оставам първенец, даже да се наложи да овакантя един от поясите. Това ще ми даде опция да се срещна с други първенци. Вече съм побеждавал четирима от международните първенци. Ако се наложи да се откажа от някой от коланите, ще бъде даже по-интересно. Ще го направя, в случай че би трябвало. Но по-късно ще си го върна ", разяснява Джошуа.

До лятото на тази година британецът би трябвало да направи наложителни отбрани на международните си трофеи във версиите IBF и на WBO, чиито кандидати са надлежно Кубрат Пулев (България) и Олександър Усик (Украйна).

Твърде допустимо е, обаче, в случай че не бъде реализирана спомагателна сделка с федерациите, Джошуа да оваканти една от купите, защото няма задоволително време за образуване на два мача.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР