Световни кредитори, сред които HSBC, Citigrоup и други банкови играчи

...
Световни кредитори, сред които HSBC, Citigrоup и други банкови играчи
Коментари Харесай

Прогноза за бурно развитие на азиатските e-commerce компании

Световни кредитори, измежду които HSBC, Citigrоup и други банкови играчи от този диаметър усилват напъните си за продажба на банковите си услуги вид „ ден-за-ден “ на бързо разрастващите се нови софтуерни компании, имайки в поради възходящата конкуренция в региона на по-традиционните банкови услуги.

Тези „ day-to-day ” услуги касаят всевъзможни оперативни потребности на фирмите, като комерсиално финансиране, ръководство на паричните средства, улеснение на заплащанията. Тези ежедневни банкови услуги са източник на постоянни доходи, за чието осъществяване не е нужен доста капитал за азиатските банки, защото Азия е най-големия търговски район в света.

Цели на новата самодейност включват компании, опериращи в областта на електронната търговия, снабдители на услуги за мобилно заплащане, както и компании с ride-hailing платформи като Ant Financial, Grab, PayTM, Flipkart и други. В Азия се следи ускорено дигитализиране на паричните средства, което обуславя възходящата потребност за инфраструктура за транзакции в действително време. Управлението на паричните средства е голяма опция за банките, защото фирмите в областта на електронната търговия имат големи снабдителни вериги, които се развиват и усложняват непрестанно, създавайки една непрекъснато възходяща мрежа.

Въпреки че въздействието на комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати към момента не е усетено от бизнеса (частично поради краткотрайното „ помирение “, което отсрочи новите цени, които трябваше да влязат в действие от 1-ви януари), съгласно водещи анализатори напрежението утежнява вероятностите пред азиатските стопански системи във връзка с стокообмена и изтласква на напред във времето бранша на услугите, като по-перспективен.

Една от най-големите интернационалните капиталови банки – Citigroup – следи нарастване на приходите си от клиенти в e-commerce бранша с 20% за 2018 година, по отношение на 17% за 2017 година, което трансформира този тип търговски връзки в най-бързо развиващия се сегмент на азиатско-тихоокеанския департамент на банката. Очаква се всички банки да усетят разрастването на пазара за електронна търговия, като той ще надвиши границите на страните от които потегля, като по този метод се чака да компенсира отрицателните от комерсиалната война. Прогнозите за това разгръщане са към 2022 година пазарът да доближи $1.1 трилиона, което ще бъде почти 2/3 от размера на бизнеса в международен мащаб.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР