Свалянето на главния прокурор е безсмислена цел от конституционна гледна

...
Свалянето на главния прокурор е безсмислена цел от конституционна гледна
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Свалянето на главния прокурор е безсмислена цел от конституционна гледна точка

Свалянето на основния прокурор е безсмислена цел от конституционна позиция, а за това се хаби доста социална сила.

Такава теза разви психологът Росен Йорданов в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

 

" Смисълът на правосъдната промяна не е в персоната на господин Гешев. Нашата конституция по този начин е конституирала основния прокурор, че е съвсем невероятно той да бъде бутнат. Струва ли си за това да се хвърля социална сила, вместо да се съберат и да създадат по този начин, че идващият основен прокурор към този момент да не е проблематична фигура ", сподели специалистът.

 

Йорданов сподели, че е работил с съвсем всички основни прокурори от началото на прехода. И уточни: " Не си припомням интервал, в който основният прокурор да не е бил доста сериозен проблем, въпреки и по разнообразни способи при другите основни прокурори. "

 

И напомни, че " с цел да се случи правосъдната промяна, са нужни конституционни промени ". И подлага на критика " Демократична България ", главните политически представители по тематиката " правосъдна промяна ".

 

" За да решиш този въпрос, няма ли да търсиш съюзи, с цел да си осигуриш конституционно болшинство. А какво вършат от Демократична България? Чертаят линии с аления фулмастер. Това значи, че държанието, което следваш, не дава отговор на задачите, които декларираш. Това демонстрира за какво новите партии не генерират доверие. Това значи двуличие, а с двуличие доверие не се печели ", е заключението на Росен Йорданов.

 

Йорданов обърна внимание, че за правосъдна промяна приказват и напълно нови политици.

 

" Излизат хора с жълто към устата и споделят - аз знам какво да се случва в тази страна. Откъде го знаеш? Ти влизал ли си в правосъдна зала?! Занимавал ли си се с това по какъв начин се разкрива едно закононарушение? ", уточни още той.

 

Виждаме липса на доверие в институциите, акцентира психологът Росен Йорданов.

" Стига с това " нови партии ", " нови лица ". Новите партии нищо не дават. Най-малкото те би трябвало да имат проведен живот. Старите партии по-ясно осъзнават, че равнищата на доверие са сериозно ниски. Не може парламент с 35% да има легитимност. Фрагментацията на обществото извънредно доста се ускори в обществото. Доверието е сериозно ниско и то е рисково за съществуването ни като народ ", безапелационен е психологът.

 

С неналичието на доверие той изяснява и невъзможността да се образува държавно управление, както в този парламент, по този начин и в предходните.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР