Студентът Калоян ще посрещне Китайската нова година след няколко дни

...
Студентът Калоян ще посрещне Китайската нова година след няколко дни
Коментари Харесай

„Кой инвестира в бъдещето?”: Възможностите за стипендии в Китай

Студентът Калоян ще посрещне Китайската нова година след няколко дни в Пекин. Учи там по стипендия Йенчинг. Всяка година за тази опция се борят към 4 хиляди младежи от целия свят.

Всеки випуск годишно приема 100 студенти. 50 от тях са китайци и американци, останалите са от целия свят

Снимка: btvnovinite.bg
Калоян мечтае България да стане изхабен център за Китай на Балканите. Коментира, че в този момент във формата 16 плюс 1 за съдействие сред Китай и Централна и Източна Европа, България неофициално дава отговор за земеделието.

„ Китай е един необхватен пазар. Необходими са големи средства за реклама”, изясни Калоян.

И още нещо, количествата би трябвало да бъдат огромни. Често цялата импортирана българска стока, в Китай одобряват за заготовка.

Заедно с сътрудник, Калоян основава менторска стратегия в България. Казва, че менторството е добре открита процедура на всички места по света.

„ Китай е доста добра ниша за българските младежи. Както виждате множеството от тях се ориентират на запад”, споделя още Калоян.

Снимка: btvnovinite.bg
Има дефицит на хора с китайски език и в дипломацията.

Сяндун преподава китайски език у нас по стратегия на китайското министерство на образованието. „ Някои от моите студенти приказват китайски все едно им е роден език и аз доста се гордея с тях”, отбелязва Сяндун.

По думите му има доста благоприятни условия застипендии и преди всичко са от китайското посолство. Всяка година те оферират доста стипендии за младежи.

Младият учител бързо обиква България.

„ Баща ми дълго е изучавал културата на Балканите. Когато се появи тази опция да преподавам в чужбина и трябваше да предпочитам в коя страна да отида, той ми сподели по този начин: Ооо, я стига си се чудил, отивай в България, това е в действителност добър избор и няма да съжаляваш. Сега аз си давам сметка, че България в действителност беше добър избор”, споделя Сяндун.
„ Кой влага в бъдещето? ”: Стипендиите на фондация „ Еврика ” Та се за възпитаници и студенти с ползи в разнообразни области
Жуойен преподава китайски в учебно заведение. Казва, че българските деца я изненадват с прямотата си.

Китай е стана премеждие, нещо, което човек не може да си показа преди да отиде там. Китайците споделят - човек не би трябвало да нарушава тишината, в случай че не е подготвен да я размени с нещо по-добро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР