Страните членки на Европейския съюз трябва да заложат по-амбициозни цели

...
Страните членки на Европейския съюз трябва да заложат по-амбициозни цели
Коментари Харесай

Брюксел пришпорва страните в ЕС да са по-амбициозни в борбата с климатичната криза

Страните членки на Европейския съюз би трябвало да заложат по-амбициозни цели в своите проекти за осъществяване на Парижкото съглашение за климата.

За това настоя Европейската комисия (ЕК), която разгласява своята оценка на проектоплановете на страните членки за реализиране на задачите на Европейски Съюз в границите на Енергийния съюз, и в частност контрактуваните цели на Европейски Съюз за енергетиката и климата за 2030 година

Брюксел упорства всяка страна членка да сформира 10-годишен план на интегрирани национални проекти в региона на енергетиката и климата (НПОЕК) за интервала от 2021 до 2030 година

Според оценката на Европейска комисия в националните проекти към този момент се плануват обилни старания, само че тя показва редица области, в които има опция за усъвършенстване, изключително що се отнася до целенасочените и индивидуализирани политики за осъществяване на задачите за 2030 година и за продължение на курса към обезпечаване на индиферентност във връзка с климата в дълготраен проект.

Понастоящем в плановете на НПОЕК се планува непълен принос по повод както на ВЕИ, по този начин и на енергийната успеваемост. Недостигът във връзка с ВЕИ може да доближи 1,6 процентни пункта. За енергийната успеваемост той може да доближи 6,2 процентни пункта (ако се преглежда първичното енергопотребление) или 6 процентни пункта (ако се преглежда крайното енергопотребление).

Добрата вест е, че страните членки имат 6 месеца да покачат националното си ниво на амбициозност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР