Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на тенис турнира във

...
Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на тенис турнира във
Коментари Харесай

Циципас и Кирьос достигнаха 1/4-финалите във Вашингтон

Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на тенис шампионата във Вашингтон след двусетов триумф над Джордан Томпсън – в обособените елементи 6-3, 7-6 (4) след тъкмо 1 часа и 40 минути игра.

Талантливият грък се нуждаеше от единствено един пробив в първия сет, с цел да поведе в резултата, който пристигна в четвъртия гейм на срещата. Втората част бе по-оспорвана, като след здрава борба се стигна до тайбрек, в който, в последна сметка, поставеният под номер 1 съумя да завоюва сета, а с това и мача след 70 минути игра. В спор за място на полуфиналите Циципас ще се изправи против Беноа Пер, откакто французинът в профил представителя на домакините Джон Иснър.

Напред в шампионата продължи и Ник Кирьос. Австралиецът отстрани Йошихито Нишиока след 6-2, 7-5 за към 1 час и 15 минути игра. Ексцентричният австралиец бе доминантен в първата част, реализирайки два пробива за крайното 6-2. Във втората нисичкият японец даде борба на своя по-именит противник, откакто върна мигновено пробива, позволен в петия гейм. Австралиецът, обаче, направи нов подобен в единадесетия, който се оказа решителен за крайния триумф. Кирьос, който е в половината на Циципас, ще играе против „ лъки-лузъра “ от Словакия Норберт Гомбос, отстранил в трагичен трисетов мач сърбина Миомир Кецманович.

В останалите два четвъртфинала от долната половина на схемата противници са Марин Чилич и Данийл Медведев, и изненадата на шампионата Питър Гойовчик против Кайл Едмънд. Германецът, който също влезе в шампионата като „ лъки-лузър “, надигра поредно финалиста от Хамбург Андрей Рубльов, първенеца в Атланта Алекс де Минор и поставения под номер 8 Милош Раонич. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР