Става въпрос за двойни регистрации и настаняване на хора над

...
Става въпрос за двойни регистрации и настаняване на хора над
Коментари Харесай

Киевски медии: В България разобличиха мошеничества с украинските бежанци

Става въпрос за двойни регистрации и настаняване на хора над оптималния потенциал на хотелите

В България беше разкрита машинация с настаняване на украински бежанци в страната. Това написа украинското издание " Фокус ". Според шефа на българското Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев сложна парламентарна инспекция е открила нарушавания при осъществяването на стратегиите за настаняване на украински бежанци в страната.

Става въпрос за двойни регистрации и настаняване на бежанци над оптималния потенциал на хотелите. Освен това става дума и за " мъртви души " под формата на украинци, които в никакъв случай не са влизали в България, или неродени деца. Тези данни, съгласно шефа на отрасловото министерство, са предадени на прокуратурата.

„ Понякога това са хотели, разнообразни хотели, благосъстоятелност на един човек, който няма по какъв начин да не знае, че тези бежанци са на три разнообразни места по едно и също време “, изясни Демерджиев.

Както отбелязва медията, стотици хиляди украинци са пристигнали в България от началото на войната с Руската федерация, където са били настанени в хотели, пансиони, почивни станции и лагери. Тези действия са финансирани от държавния бюджет и средства от Европейския съюз.

Изданието напомня, че на 17 февруари медиите писаха, че в България е открит камион с телата на 18 незаконни мигранти. Според шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов починалите са били в специфичен тайник, който се е намирал под превозения дървен материал.

В началото на февруари стана известно също, че Конституционният съд на България образува дело поради военна помощ за Украйна. Заявлението е подадено от 50 представители на проруски партии. Според тях в страната е нарушен " правилото на разделяне на управляващите ".
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР