Статистиката на британските митнически служби показва голям срив на износа

...
Статистиката на британските митнически служби показва голям срив на износа
Коментари Харесай

ЕС е купил 2,5 пъти по-малко уиски от Острова след Брекзит

Статистиката на английските митнически служби демонстрира огромен срив на износа на английски храни и питиета към Европейския съюз след Брекзит. Особено мощно е наранена търговията с уиски, сирена и шоколад, оповестява БНР.

Според разбор на данните от Федерацията на храните и напитките през януари предходната и януари тази година износът на сирена се е сринал от 45 млн. паунда на 7 милиона. При уискито спадът е от 105 на 40 млн. паунда, а при шоколада - от 41,4 млн. лири до 13 милиона или 68% по-малко.

Резкият спад на търговията се изяснява с комбинацията от Брекзит и по-слабото търсене в Европа, където заведенията за хранене и хотелите не престават да са затворени, поради пандемията. При някои други артикули като сьомга и говеждо месо, да вземем за пример, се регистрира съвсем цялостен колапс и спад от 98 и 92 % респективно.

Като цяло износът от Англия към Европейски Съюз е понижен с близо 41% през януари по отношение на декември.

Лорд Теверсън, ръководител на подкомисия по въпросите на околната среда в Камарата на лордовете, разяснява, че всички са смаяни от обстоятелството, че хранително-вкусовия бранш понася подобен срив. Заключенията на подкомисията ще бъдат изложени през днешния ден в специфичен отчет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР