Прокуратурата е пратила в историята и последното разклонение от делото

...
Прокуратурата е пратила в историята и последното разклонение от делото
Коментари Харесай

И последното дело от сагата Барселонагейт е прекратено

Прокуратурата е пратила в историята и последното отклонение от делото " Барселонагейт ", което беше обвързвано с водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов. Това излиза наяве от обява в Източници от прокуратурата потвърдиха новината пред " Сега ". Постановлението за преустановяване на делото е от 10 май, се вижда от електронното деловодство на прокуратурата. Държавното обвиняване не благоволи да заяви за това развиване. Затова претекстовете на наблюдаващите прокурори да прекратят делото остават загадка. Техният акт няма и от кого да бъде обжалван, може единствено да бъде тестван служебно от Софийската апелативна прокуратура.

Става дума за дело за пране на пари за пазаруване на неподвижен парцел в Турция. То беше отделено от огромното дело " Барселонагейт " при прекратяването му предишния октомври. Тогава държавното обвиняване разгласи, че от прекратеното дело наблюдаващите прокурори са отделили материали в настрана следствие за четири закононарушения - пране на пари по отношение на увеличение на капитала на испанско комерсиално дружество; пране на пари за преводи сред физически лица с букви Р.Р. и Б.Й; пране на пари за закупуване на неподвижен парцел в Република Турция и за неизгодна договорка във връзка продажба на акции на комерсиално сдружение.

Манекенката Борислава Йовчева, известна като Мис Бикини, която беше едно от основните настоящи лица в абсурда " Барселонагейт ", беше разпитана и по отделеното дело. Според източници от следствието, преводите към нея не са за изключително огромни суми и по-скоро наподобяват като месечна прехрана. От сметки на Борисов обаче няма никакви транзакции. Колкото до неизгодната договорка - става дума за продажба на акции от компанията Numin Invest SL на занижена стойност и парите отиват във въпросния апартамент в Истанбул, който пък е обвързван с Йовчева.

Беше изпратена и молба за правна помощ до Турция по отношение на пазаруването на жилището, обвързвана с манекенката и шефа на ловно стопанство " Паламара " Бейзат Яхя. Целта на поръчката е се разбере дали той и Йовчева имат банкови сметки и имущество там, сподели през март в изявление за " Сега " градският прокурор Илиана Кирилова. Към оня миг поръчката към този момент беше изпълнена и, по думите на Кирилова, нито Яхя, нито Йовчева имат сметки в Турция в лири или друга валута. " Установено е, че господин Яхя има някакъв апартамент в Истанбул, само че не се удостоверява от турските управляващи, че го е трансферирал или че там живее Борислава Йовчева ", сподели Кирилова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР