Един от най-уважаваните руски генерали беше арестуван по обвинение в

...
Един от най-уважаваните руски генерали беше арестуван по обвинение в
Коментари Харесай

The Telegraph.: Военните командири „обезглавяват“ армията на Путин

Един от най-уважаваните съветски генерали беше задържан по обвиняване в корупция, откакто призна, че военните командири „ обезглавяват “ армията на страната, съобщи The Telegraph, представен от Факти.бг.

49-годишният генерал-майор Иван Попов намерено си разреши да подлага на критика военното управление на Русия след пълномащабната инвазия в Украйна, а на такава откровеност във федерацията не се гледа с положително око. Военният беше задържан за „ корупция “, което провокира вълна от отвращение измежду провоенните съветски блогъри.

Иван Попов беше уволнен през юли предходната година, откакто се оплака от „ всеобщата гибел и пострадвания “ на съветски бойци в Украйна. По-късно той упрекна военните началници в „ злокобно обезглавяване на армията “. Във вторник съветските държавни медии оповестиха, че генерал-майор Попов, който преди този момент е командвал 58-ма общовойскова войска на Русия в Украйна, е бил задържан по съмнение в „ огромна машинация “.

Военен съд го остави в ареста за два месеца, заяви организация РИА Новости. Не закъсня реакцията на Z-блогърите, съгласно които Попов погрешно е бил отлъчен. Генералът е бил известен измежду своите подчинени и точно поради негови дейности украинската контраатака не съумя през лятото на 2023 година

Командир Иван Попов през лятото на 2023 година построи отлична отбранителна линия и в действителност избави нашата войска от проваляне и страната от позор, споделя боен блогър.

Иван Попов разкритикува военните командири на Русия, че при започване на нашествието са били неподготвени, липсвало е съоръжение и разузнаване, както и ротация във войските. „ Попов имаше смелостта да приказва в очите на началниците си за тези неща, които другите, свенливо свеждайки очи, избраха да премълчават “, споделят за него. Путин стартира чистка в съветската войска, отстранявайки от служба министър Шойгу. Това се случва на третата година след пълномащабната инвазия.

На този декор през днешния ден бе обявено за още един арест във федерацията. В Русия е бил арестуван заместник-началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант Вадим Шамарин по съмнение във взимане на рушвет в огромни размери, оповестиха съветските медии. Това е последният от поредицата арести на висши военни чиновници. Вестник " Комерсант " заяви, че Шамарин е бил арестуван по отношение на хипотетична машинация и че домът му е бил претърсен. Това е четвъртият арест на почитан чиновник в региона на защитата от април насам, когато заместник-министърът на защитата Тимур Иванов беше арестуван в следствения арест по съмнение във взимане на рушвет, отбелязва Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР