Вътрешният министър Калин Стоянов им пожела да вървят смело и

...
Вътрешният министър Калин Стоянов им пожела да вървят смело и
Коментари Харесай

Над 300 усмихнати и пълни със заряд абсолвенти изпрати БСУ във Випуск 2024 СНИМКИ

Вътрешният министър Калин Стоянов им пожела да вървят самоуверено и решително напред, да имат вяра в фантазиите си и да ги реализират с отговорност и безрезервност

Над 300 абитуриенти от 14 бакалавърски специалности и 28 магистърски стратегии получиха своите дипломи за висше обучение. На изявени студенти бяха връчени свидетелства за отличие и потвърден блян за издигане престижа на академичната общественост.

Официални посетители бяха Калин Стоянов, министър на вътрешните работи и ученик на БСУ, компетентност Право, проф. д.н Мария Нейкова, регионален шеф, ученик на БСУ, компетентност Право, народните представители Андрей Рунчев, Борис Аладжов, Галя Василева, Даниела Божинова, Димитър Найденов, Ешереф Ешереф, Жечо Станков, Ивайло Вълчев, Любен Дилов, Цончо Ганев, зам.-председател на Народното събрание и депутат от Бургаски изборен регион. Присъстваха и Михаил Ненов, зам.-кмет на Община Бургас; Толга Оркун, общоприет консул на Република Турция в Бургас;  проф. Стоянка Петкова, началник Дирекция Международно и национално съдействие и Връзки с обществеността на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, Стоян Николов, зам.-директор по личния състав в Лукойл Нефтохим Бургас, Мариана Добрева, началник Човешки запаси, БМФ Порт Бургас, Катя Николова, Връзки с обществеността, Пристанище Бургас АД. Сред гостите бяха преподаватели и студенти по интернационалните стратегии от Германия, Колумбия, Малайзия, Полша, Република Южна Африка, Румъния, Турция. На церемонията участваха членовете на Настоятелството на БСУ: проф. доктор Васил Янков, почетен ректор; проф. д.п..н. Галя Христозова, ректор на БСУ в интервала 2014-2022 година, проф. доктор Евелина Динева, проф. доктор Лина Анастасова, проф. доктор Димитър Юдов; ген. Красимир Петров; Янко Янков.



„ От свое име и от името на вашите преподаватели ви поисквам триумф. Вие избрахте отговорността да сте студенти на Бургаския свободен университет. Утвърждавайте самоуверено своя свободен стопански и житейски избор, тъй като в морето на живота ще бъдете с нашата закалка и с опората в разсъдъка и трудолюбието на нашия народ. Останете себе си, останете търсещи! “– сподели в приветственото си слово към абитуриентите ректорът проф. доктор Милен Балтов.



„ Благодаря ви за положените старания, за блестящия професионализъм, за отдадеността и за невероятната другарска атмосфера, в която имахме удоволствието да се учим “ – сподели в приветственото си слово към преподавателите Веселина Янева – Ангелова, магистър по Право. По време на тържественото връчване на дипломите на Випуск 2024 над 300 абитуриенти от 14 бакалавърски специалности и 28 магистърски стратегии получиха своите дипломи за висше обучение. Свидетелства за отличие и потвърден блян за издигане престижа на академичната общественост получиха изявените абитуриенти.

От името на кмета Димитър Николов приветствен адрес прочете зам.-кметът Михаил Ненов. Поздравителни адреси бяха получени от: Васил Велев, ръководител на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България;  от проф. доктор Христо Бозов, дм, ректор на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, от ректора на Икономически университет-Варна проф. доктор Евгени Станимиров. Като някогашен ученик на висшето образователно заведение, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изрече признателността си към целия преподавателски екип, който по думите му " не жали професионализъм, сили и сила, с цел да предава на поколенията след тях знания и опит ".

" За мен е голяма чест в днешния ден да бъдат тук, измежду вас, в навечерието на един от най-светлите български празници - 24 май, с цел да споделя дружно с вас насладата от постигнатия триумф. Убеден съм, че днешният ден е горделивост за целия научен състав. Благодаря ви за скъпата поддръжка, за вдъхновението и за знанията, с които ни дарявате ", сподели в словото си министър Стоянов.  " Скъпи абитуриенти, вашата упорита работа, отдаденост и неизменност ви доведоха до този значим миг през днешния ден. Всеки от вас е преодолял провокации, прегърнал е благоприятни условия и е израснал по метод, по който може би е считал за неосъществим. Днес е вашата смела, сигурна крачка съм мечтаното бъдеще ", обърна се към абитуриентите той. Стоянов им пожела да вървят самоуверено и решително напред, да имат вяра в фантазиите си и да ги реализират с отговорност и безрезервност.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР