Близо 30 български училища, детски градини, културни центрове, фолклорни състави

...
Близо 30 български училища, детски градини, културни центрове, фолклорни състави
Коментари Харесай

Български училища поведоха 5000 души на шествие в Чикаго за 24 май

Близо 30 български учебни заведения, детски градини, културни центрове, фолклорни сформира и родолюбиви организации участваха в празнично шествие в Чикаго по случай 24 май. Над 5000 души се включиха в парада в предградието Елк гроув вилидж и последвалия български фестивал.

Събитието се организира за трета поредна година под патронажа на Генералното консулство на България в Чикаго. В програмата на фестивала се включиха надарени деца от българските учебни заведения и фолклорни сформира. Специален посетител беше звездата на българската музика Йорданка Христова. Заедно с нея на сцената се качиха певицата от Чикаго Диана Симеонова и възпитаници от българските учебни заведения, оповестява МОН.



Генералният консул в Чикаго Светослав Станков заяви, че скоро изпитът за шофьорски книжки в щата Илинойс ще може да бъде полаган и на български език. Предстои и тази година да бъде изработен и нов, актуален превод на пътеписа на Алеко Константинов „ До Чикаго и обратно “ в двуезично издание.



Парадът е следващият акт на обединяване на българската общественост и събира на едно място всички български учебни заведения, фолклорни и танцови сформира и културни организации.

Той се провежда от Българската асоциация за продан на изкуство и просвета и кметството на „ Елк Гроув Вилидж “ с патронажа на Генералното консулство на България в Чикаго.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР