Срокът, в който транспортното министерство ще приема оферти от кандидати

...
Срокът, в който транспортното министерство ще приема оферти от кандидати
Коментари Харесай

Отново удължиха срока за оферти за концесията на Летище София

Срокът, в който транспортното министерство ще приема предложения от претенденти за концесията на Летище София, беше продължен до 3 април. 
 Българска социалистическа партия: С концесията на Летище София се нарушава правото на Европейски Съюз  Прокуратурата отхвърли да проверява концесията на летище София
Удължаването на периода стана дни преди приключването на сегашния, който беше до 5 февруари. Това е петото удължение на периода. 

Крайният период за подаване на заявки и предложения е 3 април 2019 година, 16:30 часа българско време. Заявленията ще бъдат отворени на 4 април 2019 година в 9:30 часа българско време, оповестиха от министерството.

Ще бъде продължен и срокът за поискване на уточнения или спомагателна информация, за което ще бъде надлежно променена документите за концесията.

Ведомството изяснява удължаването на периода с това, че такива претенции са получили от страна на претендентите. Промяната на периода за подаване на предложения е координиран с консултанта на министерството по договорката – Международната финансова корпорация, част от Групата на Световната банка.

Концесията е за период от 35 години с опция за удължение. Бъдещият концесионер би трябвало да построи нов трети терминал на летището, да разшири втория и вероятно да построи нова писта за периода на концесията. Трябва да бъдат вложени минимум 1.17 милиарда лева (600 млн. евро). Авансовото концесионно заплащане е най-малко 550 млн. лева без Данък добавена стойност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР