Това е най-умното нещо, което Борисов е казвал от доста

...
Това е най-умното нещо, което Борисов е казвал от доста
Коментари Харесай

Борисов аха да стане Херкулес, но се уплаши. Искаме името на прем...

Това е най-умното нещо, което Борисов е казвал от много време насам. Прави усещане фразата за вдишване на отговорност за съставането на кабинет с  всички произлизащи от това последици. А Борисов е остаряло куче и знаеу че такива ще има и  няма да са приятни нито за него, нито за партията му. Но такава е действителността в политиката: напредък, успех, власт, благосъстояние, съблазни, мръсни секрети, преяждане, деградация, проваляне. На пръсти се броят в историята тези, които са показали воля да съблюдават границите и да запазят достолепието си – своето и на страната, която съставляват. Не познавам човек, който, знаейки грешките си, да признае виновността за тях даже пред себе си, е споделил Конфуций.

 

Борисов посочи, че до момента три пъти е бил министър председател и четвърти мандат ще му пристигна допълнително, заради което претендент за министър-председател ще бъде различен представител от ГЕРБ. Но отхвърли да го назове, тъй като щели да се изпишат какви ли не неща за него. Очевидно Борисов е добре осведомен с технологията по какъв начин избрани медии правят избрани мръсни поръчки. Но нали  той ще предложи заслужен човек за високия пост, от какво се опасява и го защищава? Така или другояче въпросният човек ще се сбълска с българската действителност напълно скоро. А тя е такава  в огрпомна степен с помощта на неговия началник от Банкя.

 

Правителство на малцинството е термин, който в многопартийна парламентарна система на ръководство се отнася до кабинет на една или повече партии, които нямат безусловно болшинство в Народното събрание. Недостатък на тази система е опцията за чести вотове на съмнение към държавното управление. Тази обстановка може да бъде преодоляна посредством гъвкави диалози мижду политическите сили и намиране на общ език по значими за страната въпроси.

Правителства на малцинството са най-често срещани в страните от Уестминстърската система: да вземем за пример в Канада, когато никоя партия не получи болшинство, най-голямата партия по брой места образува държавно управление на малцинството с парламентарна поддръжка от дребни сили.

От 2007 до 2011 година в Шотландия Шотландската национална партия управлява държавно управление на малцинството заради невъзможността да образува коалиция в Народното събрание. И това държавно управление свършва доста потребни неща.

В Нова Зеландия, макар че има обединения в държавното управление, има обаче държавно управление на малцинството, което също се радва на поддръжка в Народното събрание.

През 2017 година в Германия се образува държавно управление на малцинството, известно като „ Ямайка “. То извърши основни промени, само че позволи и неточности във връзка с свободния достъп на голям брой мигранти.

Същата година във Англия се образува държавно управление на малцинството, отпред с Тереза Мей. Просъществува единствено година.

През 2016 година Испанската социалистическа партия взе историческо решение да поддържа държавно управление на малцинството на консервативната Народна партия отпред с Мариано Рахой. В името на значими промени.

 

Защо и в България да нямаме държавно управление на ГЕРБ с необятна плаваща поддръжка?

 

Борисов обаче би трябвало да е наясно, че номерът няма да мине единствено с общи приказки и клишета за Шенген, приемане на еврото и досадилите апели за „ евроатлантическа ориентировка “. Тя е реалност, тъй като сме член на НАТО и Европейски Съюз. Освен това макар разграничителните линии в обществото даже чугунените глави, подкрепящи режима на Путин са наясно, че той е агресор, а Украйна – жертва. Никакви „ причини “ на кремълската агитация не могат да трансформират този факт.

 

Борисов и кликата му обаче са длъжни да показват час по-скоро името на премиера, както и съответна стратегия, която кабинетът на малцинството ще извършва. Точка по точка, със съответни периоди и отговорници. Абсолютно транспарантно, с цел да се понижат най-малко мъничко подозренията за корупция, с които обществото свързва словосъчетанието „ Борисов и власт “.

Ако са отпуснати 50 милиона за дадена магистрална права – незабавно доклад перо по перо: кой е реализатор, по какъв начин е определен, къде са вложени средствата, какъв е контролът и какъв е резултатът. Защото ни писна 10 години да не знаем кой е виновен за това тунелите на така наречен автомагистрала „ Хемус “ да са все в ремонт и там да се случват тапи и злополуки.

Не може също чисто нова детска градина в Пловдив да протече и да е с кошмарни строителни дефекти и да няма виновни за това.

Борисов направи  първа крачка и аха да се трансформира в политически Херкулес, само че когато го попитаха за съответни неща – смелостта му омекна като сладолед на слънце…

 

Емил Азар

 

П.П. Ако борисовото изказване за вдишване на отговорност не е следващ ПР-ход, дано включи  в кабинета изавени и можещи хора и други политически сили. Има такива и в Движение за права и свободи, и в Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и в останалите партии. Във Англия, Франция, Италия и други това е процедура. Успешна освен това. Въпрос на умения и диалогичност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР