Средният седмичен обем на търговия с незаменяеми токени (NFT) в

...
Средният седмичен обем на търговия с незаменяеми токени (NFT) в
Коментари Харесай

Обемът на търговията с NFT се срина с 98% от началото на годината

Средният седмичен размер на търговия с незаменяеми токени (NFT) в блокчейн платформите се е сринал до 114.4 милиона $, което съставлява спад от 98% от началото на годината. Това демонстрира разбор на Dune Analytics, представен от електронното издание Coin Telegraph.

В края на януари междинният седмичен размер на търговия с NFT е бил в размер на към 6.2 милиарда $, като набъбна до исторически връх от 146.3 милиарда $ при започване на април. От средата на май, с началото на низходящата наклонност при криптовалутите и внезапния срив на цените, размерите фрапантно понижават.

В същото време обаче броят на портфейлите, притежаващи най-малко един NFT, е скочил до 6.14 милиона, спрямо 3.36 милиона в края на януари. Промяна се следи и в оборота на NFT пазарите. В началото на годината платформата LooksRare генерираше по-голямата част от размера на търговия с долари, само че от този момент насам OpenSea си върна лидерската позиция.

Цената на NFT също падна внезапно като част от по-широкия спад в цената на етера - втората най-популярна криптовалута в света и най-разпространената разменна единица, употребена за покупка и продажба на цифрови колекционерски предмети. В момента междинната сума на единичните покупко-продажби с NFT есамо към 285 $, спрямо към 2000 $ при започване на януари.

Основателят на NFTGo Тони Линг разяснява пред NFTGo, че нововъведенията ще продължат да подтикват разпространяването на NFT макар краткотрайния срив на пазара. Наскоро пощенските служби в Австрия опитаха с NFT марки, до момента в който Mastercard пусна персонализирани NFT дебитни карти.

Луксозната бижутерска верига Tiffany & Co. също показа персонализирано преживяване за притежателите на CryptoPunk NFT.

С всеки минал месец обаче пазарът продължава да се утежнява, защото междинният седмичен размер на търговия с NFT е понижен с към 30% по отношение на август.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР