Все още не е ясно кога президентът на Русия Владимир

...
Все още не е ясно кога президентът на Русия Владимир
Коментари Харесай

Северна Корея се готви да впечатли Путин с военен парад

Все още не е ясно по кое време президентът на Русия Владимир Путин ще направи първото си посещаване в Северна Корея от 2000 година, когато се срещна с починалия татко на Ким Ким Чен Ир. Според Южна Корея това може да се случи " през идващите дни ", а съветският вестник „ Ведомости “ твърди, че той ще пътува до Северна Корея и Виетнам през идващите няколко седмици. 

КНДР обаче наподобява към този момент се готви да посрещне Путин, който прегърна Ким като основен съдружник, откогато Русия стана обект на наказания и интернационално наказание поради нахлуването й в Украйна през февруари 2022 година Гражданските самолети са изтеглени от летището в Пхенян и има признаци за подготовка за вероятен церемониал на площад Ким Ир Сен, заяви тази седмица NK Pro, основан в Сеул уеб страница, базирайки се на търговски сателитни изображения.

Междувременно Съединени американски щати и Южна Корея предизвестиха Владимир Путин да не основава по-тесни военни връзки със Северна Корея.

По време на визитата на Ким Чен Ун в Русия се твърди, че двамата водачи са се договорили Северна Корея да получи съветска помощ за галактическата си стратегия в подмяна на даване на въоръжение на Русия за войната в Украйна, в нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации.

Москва разказа известията, че употребява севернокорейски оръжия и муниции като „ неуместни “, само че отломките от ракета, която падна в украинския град Харков на 2 януари, са от севернокорейска балистична ракета от серията Hwasong-11, изстреляна от съветска територия, съгласно наблюдаващите Организация на обединените нации, представени от The Guardian=

Кърт Кембъл, заместник-държавен секретар на Съединени американски щати, сподели на южнокорейския си сътрудник Ким Хонг-кюн тази седмица, че по-близките военни връзки сред Пхенян и Москва ще доведат до спомагателна неустойчивост в района.

„ Двете страни се съгласиха да отговорят уверено посредством компактно съдействие на провокациите на Северна Корея против Южна Корея и дейностите, които ескалират напрежението в района “, се споделя в изказване на външното министерство на Южна Корея в петък.

Тази седмица Русия съобщи правото си да развива „ доста дълбоки “ връзки със Севера, на фона на опасенията, че интернационалната изолираност на Москва може да я насърчи да трансферира ракетни и нуклеарни технологии на режима на Ким.

„ Това е наш комшия, това е другарска страна, с която развиваме двустранни връзки “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти. „ Ще продължим да го вършим във възходяща посока. Потенциалът за развиване на нашите връзки е доста огромен. Вярваме, че правото ни да развиваме положителни връзки с нашите съседи не би трябвало да тревожи никого и не може и не би трябвало да бъде оспорвано от никого ”.

От своя страна, в известие до Путин тази седмица, Ким сподели, че връзките на страната му с Москва са „ прераснали в неразрушими връзки на приятели по оръжие “, съгласно севернокорейските държавни медии.

Експерти считат, че Северът може да употребява визитата, с цел да усили износа на оръжия за Русия в подмяна на импорт на храни и сила.

„ Ако Путин посети Пхенян, има огромна възможност Северна Корея и Русия да покачат военното съдействие до ново равнище в миг, когато поддържат тесни военни връзки “, сподели Чеонг Сеонг-чанг, шеф на института Седжонг, пред South. Корейската осведомителна организация Yonhap.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР