Сръбският външен министър Никола Селакович спешно отзова сръбския посланик Никола

...
Сръбският външен министър Никола Селакович спешно отзова сръбския посланик Никола
Коментари Харесай

Сърбите спешно отзоваха посланика си във Варшава

Сръбският външен министър Никола Селакович незабавно отзова сръбския дипломат Никола Журовац в Полша, вследствие на което визитата на министъра във Варшава не се състоя, заяви сръбския Блиц.

Причината за отзоваването е подписването от сръбския посланик на писмо в поддръжка на ЛГБТ общността в Полша, което е подкрепено от 40 посланици от разнообразни страни. В същото време Журовац не е уведомил Министерството на външните работи в Белград за дейностите си.

" Журовац е подписал писмото ден преди визитата на министър Селакович в Полша. Това провокира отрицателна реакция от страна на полските консервативни управляващи, изключително поради обстоятелството, че други страни в района, като Унгария, Румъния и България, не са подписали писмото. В резултат визитата на министъра на външните работи беше анулирано ", цитира вестникът дипломатически източник.

За да избегне повтаряне на сходни кавги, сръбското външно министерство подсети на всички свои дипломатически задачи за нуждата да уведомяват Белград и да не подписват групови документи без единодушието на министерството.

Връщането на посланика във Варшава ще бъде решено на идно съвещание на сръбското държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР