Учените казват, че са открили седем звезди в галактиката Млечен

...
Учените казват, че са открили седем звезди в галактиката Млечен
Коментари Харесай

Учени откриха седем звезди, от които извънземните могат да получават енергия

Учените споделят, че са разкрили седем звезди в галактиката Млечен път, показващи аномално инфрачервено излъчване, което демонстрира признаци на от дълго време хипотетична извънземна енергийна технология.

Това са мегаструктури, наречени „ сфери на Дайсън “, които биха могли да бъдат издигнати единствено от извънредно напреднали в софтуерно отношение цивилизации, и са предопределени да получават сила от звездите, написа английският в. „ Инидпендънт “. Проектът, наименуван Хефест, кръстен на гръцкия господ на огъня и металургията, разреши на откривателите да открият нов метод за търсене на признаци за генериране на извънземна сила.

Както се показва в публикацията, учените са анализирали данни от астрономически проучвания Gaia DR3, 2MASS и WISE, с цел да разпознават „ претендентите “ за „ сфери на Дайсън “ в Млечния път. За тяхното идентифициране е създадена специфична стратегия, ориентирана към разкриване на източници, демонстриращи аномален остатък на инфрачервено излъчване, което не може да бъде приписано на нито един от известните естествени източници на такова излъчване.

След като проучиха данни от почти пет милиона източника, откривателите сформираха азбучник на евентуални сфери на Дайсън. От тези пет милиона откривателите се концентрираха върху седем като евентуални сфери на Дайсън. „ Намерихме седем забележими М джуджета, показващи инфрачервени остатъци с незнаен генезис, които са в сходство с нашите модели на сфери на Дайсън “, пишат те.

В същото време се отбелязва, че сигурно са нужни спомагателни разбори, с цел да се разкрие същинската същина на тези източници.

Концепцията за " сферите на Дайсън " е препоръчана за първи път от физика Фрийман Дж. Дайсън през 1960 година Той теоретизира, че черупка или рой от обекти може да заобиколи звездата, улавяйки изходната й мощ за софтуерна приложимост. Търсенето на такива техносигнатури, показващи съществуването на образован живот, е съществена тематика за учените, които се стремят да разпознават доказателства за съществуването на цивилизации оттатък Земята. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР