Според учени въпреки многото предположения за раждането на Вселената точната

...
Според учени въпреки многото предположения за раждането на Вселената точната
Коментари Харесай

Каква е възрастта на Вселената?

Според учени макар многото догатки за раждането на Вселената точната ѝ възраст не може да бъде казана заради скоростта на придвижване на светлината. Според проучвания според от местоположението всеки може да направи друго съмнение за това преди какъв брой милиарда години се е случил Големият гърмеж.

Повече изясненост по тематиката дава астрофизикът Итън Сийгъл, който изяснява, че в случай че се вземат поради друг брой знаци, Вселената би трябвало да е почти на 13.8 милиарда години. Възможността за неточност е плюс-минус 120 милиона години, което е в рамките на допустимото.

Сийгъл обосновава тезата си с обстоятелството, че звездният хоризонт, който виждаме всяка вечер над главите си, няма нищо общо с това, което е в реалност, а съставлява светлина, излъчена от звездите преди няколко милиона или милиарда години.

Той изяснява, че в случай че изчисленията за възрастта на Вселената се създадат в което и да е съзвездие в радиус от 100 хиляди години от Земята, резултатът ще е същият – 13.8 милиарда години.

Разликите в изчисленията обаче ще се появят, в случай че пресмятането се реализира на някоя по-отдалечена планета. Сийгъл споделя, че в случай че има планети, които се движат с няколко хиляди километра в секунда – или покрай скоростта на светлината, Вселената ще наподобява много по-различна за тях.

 Земята

Според него такива планети ще са млади. Ако откогато Вселената е била на 1 милиард години, сте почнали да се движите с 99% от скоростта на светлината, то ще сте изживели единствено 1.8 милиарда години, а не 12.8. Сийгъл е на мнение, че в случай че на тях има образован живот, кадърен да направи пресмятане какъв брой е остаряла Вселената, нашите резултати и техните значително ще се разграничават.

Така Вселената би трябвало да наподобява идентична за множеството наблюдаващи на всички места, само че за тези, които са прекарали много време, движейки се със скорост, близка до тази на светлината, отнесена към галактическия радиационен декор, Вселената ще е много друга.

В момента, в който забавят придвижването си, отнесено към галактическия радиационен декор, те ще се окажат прекомерно млади в прекомерно остаряла Вселена, изяснява Сийгъл.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР