В Окръжен съд - Пловдив се гледа дело за .

...
</TD
>В Окръжен съд - Пловдив се гледа дело за .
Коментари Харесай

Ключов свидетел на убийството в Арман махала: Не съм видял нож

В Окръжен съд - Пловдив се гледа дело за. На подсъдимата пейка е изправен 48-годишният Стефан Асенов (Амет), който е упрекнат, че съзнателно е умъртвил Сами Арифов (Смаил) на 20.02.2023 година при сдърпване в ромската " Арман махала ". Спрямо Асенов е повдигнато и второ обвиняване - за лишаване на мобилен телефон " Самсунг " модел " Зет фолд 4 " на стойност 3019 лева и черен силиконов протектор за 22 лева, с обща стойност на движимостите 3041 лева Според обвинителния акт, подсъдимият заложил скъпия телефон и часовника на убития в заложна къща, а парите проиграл на хазарт.

На днешното правосъдно съвещание се организират разпити на очевидци. С помощта на разказите им ще бъде съединен пъзелът от кървавото закононарушение, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Един от основните очевидци на абсурда сред двамата пияни мъже през днешния ден отхвърли да е видял нож в ръката на подсъдимия, както е съобщил по време на предходни три разпита. Мустафа е на 15 години, има приключен 9 клас, само че твърди, че не схваща български език, макар че е български жител. Заради езиковата преграда още на предходното съвещание е свикан преводач от турски език. На разпита му участва и контрольор от Детска педагогическа стая, както е по закон.

Младежът бил с другари в квартална механа, а огромните мъже седели на маса извън и пиели алкохол. Дошъл Амет и изискал и на него да му сипят, само че Смаил го отпратил, дал му банкнота от 50 лв. и му споделил да отиде от другаде да си купи пиянство. Амет отказал да си върви, не взел парите и тогава Смаил му блъснал един токат. Амет си тръгнал, само че малко по-късно се върнал. Двамата мъже се спречкали, почнали да се бутат и бият и паднали на земята. Тогава другите се разбягали.

При предходни разпити очевидецът Мустафа е съобщил, че подсъдимият е носел дълъг нож в ръката си, когато се върнал втория път при компанията и че го е видял да замахва с ножа към потърпевшия. Днес обаче отхвърли да е видял нож, другояче всичко останало в показанията му било правилно. 

На сутринта след сбиването трупът на 49-годишния Сами Арифов (Смаил) е открит на улицата. Негов родственик се обадил на телефон 112 и пристигнала полиция и кола за спешна помощ. Обвиненият в убийството се укрил и е на всички къщи в Арман махала. 

В правосъдната зала през днешния ден стана известно, че родителите на убития Сами (Смаил) живеели в Арман махала. Самият той от 7-8 години работел в Германия и ги издържал. Когато се върнел в България, нощувал не при тях, а в апартамент на приятелката си. След гибелта му родителите му се разболели - бащата развил рак на белия дроб и умрял преди 2-3 месеца, а майката получила цироза на черния дроб и отпътувала при родственици в Германия.

Стефан (Амет) пък живеел в " Шекер махала ", само че постоянно ходел при баба си и дядо си в Арман махала и там го познавали от дребен. 

Спрямо Стефан Асенов (Амет) е повдигнато обвинение по член 115 от Наказателен кодекс - за съзнателно ликвидиране, за което законът планува отнемане от свобода от 10 до 20 години.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР